Κυριακή 12 Μαϊου 2024  16:23:21

Μειώθηκαν κατά 40% οι νοσηλευόμενοι και οι θάνατοι. Στις ΜΕΘ μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιασθεί. Σύντομα κάτω από τα 1.000 τα νέα κρούσματα την ημέρα. Κύριο

Εξαδάκτυλος – Γκάγκα: Βελτιώνεται η κατάσταση με την πανδημία και μπορούμε να πάμε καλύτερα.

Σταδιακά και όχι θεαματικά η βελτίωση, η έξοδος από την δοκιμασία της πανδημίας.Την εκτίμηση ότι η κατάσταση με την πανδημία βελτιώνεται, που σημαίνει ότι είναι πιθανή περαιτέρω χαλάρωση στα μέτρα εξέφρασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η κατάσταση βελτιώνεται διαρκώς, συνεπώς τα βήματα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν σε κάποια φάση, τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, σχετικά με το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας και την επαναφορά της μουσικής σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας, στον Σκάι, πως δεν γνωρίζει ωστόσο τι θα συζητηθεί από την επιτροπή και το ποιες αποφάσεις θα παρθούν και ως εκ τούτου δεν θα ήθελε να προχωρήσει σε προβλέψεις. Πάντως γενική είναι η διαπίστωση ότι υπάρχει μια μείωση κατά 40% στους νοσηλευόμενους και στους θανάτους. Με βεβαιότητα τα ημερήσια κρούσματα να πέσουν σύντομα κάτω από τα 1.000.

-Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος διευθύντρια της 7ης Κλινικής του Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα επιβεβαίωσε πως η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα αποτυπώνεται και από το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία καθώς έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλεύομενους.
Συγκεκριμένα έκανε λόγο για μείωση νοσηλευομένων σε επίπεδο 40% και λιγότερους ασθενείς σε μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ειδικά για τις ΜΕΘ η κα Γκάγκα επεσήμανε πως εισαγωγή στις ΜΕΘ παρατηρείται σε ανεμβολίαστους ή πολίτες που έχουν κάνει μόνο τη μια δόση.
«Άρα είναι πολύ σημαντικό να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν. Αυτή είναι η ασφάλεια», συνόψισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline