Σάββατο 18 Μαϊου 2024  17:53:49

Με την ΕΛΑΣ άπραγη, κυριαρχούν τα κορωνοπάρτυ σε όλη την χώρα, με «πλήθη ανεύθυνων» κατεξοχήν σε Πάτρα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και αλλού. Κύριο

Αλλεπάλληλα κορονοπάρτι με παρουσία εκατοντάδων έως και χιλιάδων νεαρών αντιμετωπίζουν με έκδηλη αμηχανία η Πολιτεία και η ΕΛΑΣ, μέσα σε κλίμα λαϊκής δυσφορίας, καταγγελίας καθηγητών και νόμιμων καταστηματαχών. Μετά από όλα αυτά με πρωτοφανή καθυστέρηση ανακοινώνουν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο αστυνομικής επέμβασης.

Πονοκέφαλος επικρατεί στις αρχές από την συχνή διοργάνωση κορονοπάρτι σε διάφορα σημεία της χώρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων έως και χιλιάδων ατόμων, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Από τη Θεσσαλονίκη έως την Πάτρα και από την Αθήνα έως τη Μύκονο, τα κορονοπάρτι καλά κρατούν, συνιστώντας απειλή για την περαιτέρω διάδοση της πανδημίας.

Όπως φαίνεται, οι απαγορεύσεις έχουν πάει περίπατο και τα κορονοπάρτι δίνουν και παίρνουν χωρίς κανέναν να μπορεί να εμποδίσει τους διοργανωτές.

1.Πηγές από Κατεχάκη: «Πλησιάζει η στιγμή που θα επέμβουμε»

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, που επικαλείται πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε κάποια αστυνομική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη πρακτική που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μάλιστα σε περαιτέρω ερώτημα αν αυτό γίνει την άλλη Παρασκευή ή το άλλο Σάββατο η ίδια πηγή σχολίασε πως «μπορεί και πιο γρήγορα. Μπορεί και απόψε αν χρειαστεί. Έχουμε ήδη παρέμβει προληπτικά και κατασταλτικά σε πλατείες της Αθήνας όπως στο Περιστέρι και την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη».

Η ίδια πηγή που επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν υπήρξε παρέμβαση στα συνεχή κορονοπάρτι στην πλατεία Χημείου στο ΑΠΘ παρά τις τρεις σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες, κάνει λόγο για παρουσία της αστυνομίας και ελέγχους «εξωτερικά και περιμετρικά του χώρου».
«Το ΑΠΘ έχει 37 εισόδους, σταματάμε τα οχήματα με τα ηχοσυστήματα αλλά δεν μπορούμε να επέμβουμε 3.000 άτομα. Θα έπεφταν χημικά, θα είχαμε συμπλοκές τραυματισμούς και θα γινόταν κόλαση. Η αστυνομία είναι παρούσα κάνει συνεχείς ελέγχους και προληπτικά και κατασταλτικά».

Υπενθυμίζεται ότι για τα πάρτι στο ΑΠΘ υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση μετά τα δύο διαδοχικά πάρτι με χιλιάδες άτομα που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο.

2. Και πάρτι με γνωστό ράπερ στην Ευκαρπία

Εκτός από το κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ, μεγάλο υπαίθριο πάρτι διοργανώθηκε σε δημόσιο χώρο στην Ευκαρπία παρουσία γνωστού ράπερ.
Εκατοντάδες κόσμου συναντήθηκαν σε ένα «κρυφό» σημείο που δεν αποκάλυπταν οι διοργανωτές μέχρι τελευταία στιγμή και όποιος ήθελε να πάει λάμβανε οδηγίες στον χάρτη από το instagram.
Στο σημείο είχαν στηθεί φωτορυθμικά και ηχητικές εγκαταστάσεις. Σε αυτό το πάρτι συμμετείχε και γνωστός ράπερ, οποίος πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε.

3. Επιπόλαιοι και ανεύθυνοι στην Πάτρα: Δυο κορονοπάρτι, με 2.000 ανεύθυνους «καλεσμένους».

Μετά τις εικόνες με το χαμό και το νέο κορονοπάρτι στο ΑΠΘ το Σάββατο, έρχονται και οι εικόνες από την Πάτρα, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής προς τη Δευτέρα έγινε... πανικός!
Τα κορονοπάρτι που έγιναν στην Πάτρα ήταν δυο αλλά και τα δυο στην ίδια περιοχή, στην Πλαζ και εκεί βρέθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα, ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς μάσκες και κανένα μέτρο προστασίας.
Ο ένα πάρτι, με ειδικό φωτισμό και dj, σύμφωνα με το gnomip.gr, έγινε στην αρχή της Πλαζ και το άλλο, με μεγαλύτερη συμμετοχή (!) έγινε γύρω από μια καντίνα.

Κόσμος με το ποτό στο χέρι, διασκέδαζε έως τα ξημερώματα.
Ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου που στην περιοχή της Πλαζ επικράτησε το αδιαχώρητο, με τα αυτοκίνητα όσων βρέθηκαν στα πάρτι να σχηματίζουν ουρά χιλιομέτρων!

4-Ηράκλειο: Προκλητικό κορονοπάρτι στην παραλιακή – «Έχουμε χάσει τον ύπνο μας».

Τα κορονοπάρτι δεν έχουν τελειωμό! Πλήθος νεαρών ξεφάντωσαν άλλη μια νύχτα στην παραλιακή του Ηρακλείου Κρήτης.
Νέοι και νέες στο κορονοπάρτι διασκεδάζουν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον, κρατώντας ένα ποτό στο χέρι. Παράλληλα λικνίζονται στον ρυθμό της εκκωφαντικής μουσικής την ώρα που οι κάτοικοι της περιοχής τραβάνε το δικό τους ολονύχτιο μαρτύριο, όπως σημειώνει το cretapost.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κατοίκου της παραλιακής, ο οποίος δήλωσε πως αναγκάστηκε να φιλοξενηθεί σε άλλο σπίτι για να μπορέσει να κοιμηθεί...
Σύσκεψη μετά τις καταγγελίες των κατοίκων
«Οι κάτοικοι με έγγραφη αναφορά τους σε Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία, εκφράζουν την αγανάκτηση και την απόγνωση τους, για ό,τι συμβαίνει τις νυχτερινές και μεταμεσονύχτιες ώρες. Τονίζουν ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Η Αναφορά πήγε στον Εισαγγελέα και στο Λιμενικό, στην Αστυνομία και σε εμάς. Στην Υπηρεσία μας για το θέμα αυτό συγκλήθηκε σύσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη – μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξακριβώνοντας το αληθές όσων καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αλλά και στοχεύοντας στην απόφαση για προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα», υπογράμμισε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός.

5. Νέα, τέταρτη εισαγγελική παρέμβαση για το κορονοπάρτι στο ΑΠΘ

Ακόμη μία εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν υπαίθρια πάρτι στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την αστυνομία προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών. Αφορμή στάθηκαν πάλι δημοσιεύματα για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεολαίων, υπό τους ήχους μουσικής και με κατανάλωση αλκοόλ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να αποδοθούν ευθύνες σχετικά με τη μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Ήδη είναι σε εξέλιξη, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, προκαταρκτικές έρευνες για παρόμοια πάρτι που διοργανώθηκαν τον τελευταίο μήνα στο πανεπιστημιακό κάμπους της Θεσσαλονίκης.

Σε μία από τις παραγγελίες, η εισαγγελέας έκανε ειδική μνεία προς την αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους περιμετρικά του Ιδρύματος για να αποφευχθεί η διοργάνωση αυτών των πάρτι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline