Τρίτη 14 Μαϊου 2024  07:30:22

Μητσοτάκης στον Αλ. Τσίπρα: «Εσύ δεν είσαι Ανδρέας Παπανδρέου... Δεν βρισκόμαστε στο 1993» (..για να επανέλθεις στη εξουσία, όπως τότε). «Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, Ιούλιο του 2023, όχι νωρίτερα.». Κύριο

Αποκαλυπτικός και σαφής στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή χθες απόγευμα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις:

«...Κύριε Τσίπρα, βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και την απόπειρα να συγκρίνετε το τι ενδεχομένως θα συμβεί στις επόμενες εκλογές με το τι συνέβη την περίοδο '90-'93. Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Οπότε προσέξτε μην εξάγετε τέτοια συμπεράσματα βιαστικά, γιατί κινδυνεύετε να διαψευστείτε από τις εξελίξεις.( σ.σ. εννοούσε τις εκλογές του 1993 , στις οποίες ηττήθηκε ο Κων. Μητσοτάκης και επανεκλέχτηκε ο Α.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ)

Μιας και έχω δύο λογογράφους, να σας στείλω τον έναν μήπως μπορέσει να τακτοποιήσει λίγο τη σκέψη σας; Διότι καταφέρατε να μιλήσετε για όλα και να μην απαντήσετε σε κανένα από τα ερωτήματα τα οποία έθεσα. Γενικά καλό είναι να μη βλέπετε τα πράγματα διπλά. Προσέξτε το αυτό.

Σας έκανα μια σειρά από ερωτήσεις. Εάν συμφωνείτε, εάν διαφωνείτε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Δεν είπατε, κ. Τσίπρα, κουβέντα, για καμία. Θα έρθει βέβαια η ώρα που θα πρέπει να τοποθετηθείτε δια της ψήφου σας και τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το συνολικό απολογισμό για το αν τελικά το νομοσχέδιο αυτό είναι η «μητέρα όλων των μαχών» και είναι τόσο καταστροφικό όσο το παρουσιάζετε, ή αν επιλέγετε να κάνετε σημαία σας κάποιες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου -όπως η δήθεν κατάργηση του 8ώρου- πολύ απλά γιατί ακούγονται ωραία στα αυτιά κάποιων και έρχονται και ενδεχομένως ενισχύουν στερεότυπα τα οποία ήδη υπάρχουν.

......Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε μεγάλη αλλαγή μπορεί να προκαλέσει και δυσφορία και αναταράξεις, και διαδηλώσεις. Αυτά είναι μέρος του δημοκρατικού διαλόγου και της δημοκρατικής διαδικασίας. Είμαστε, όμως, απολύτως πεπεισμένοι ότι κάνουμε το καλό και το σωστό, σήμερα πρωτίστως για τη νέα γενιά. Πρωτίστως για τη νέα γενιά η οποία έχει κάθε δικαίωμα να αναζητεί ένα καλύτερο αύριο, να προσβλέπει σε μία εύρωστη ανάπτυξη, η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

Μου έκανε εντύπωση κ. Τσίπρα, αυτό το οποίο είπατε, ότι είχαμε ήδη μπει σε ύφεση από το 2019, – ο ίδιος, ήμουν στις Βρυξέλλες όπως γνωρίζετε- πληροφορήθηκα ότι είπατε σε συνέντευξη την οποία δώσατε τη Δευτέρα, ότι είχε έρθει η πανδημία «την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός». Τι από τα δύο ισχύει κ. Τσίπρα; Ήμασταν έτοιμοι να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός ή η ελληνική οικονομία είχε ήδη μπει σε ύφεση πριν μας χτυπήσει η πανδημία;
Α, κατάλαβα. Το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός θα το κάναμε στις 6 Ιουλίου και ήρθε στις 7 Ιουλίου η κακή αυτή Κυβέρνηση να τα φέρει όλα τα πράγματα πίσω.
Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε, Εδώ θα είμαστε και σήμερα και σε έξι μήνες και σε 12 μήνες. Και μιας και αναφερθήκατε σε κλεψύδρες, πρέπει να σας πω ότι η κλεψύδρα κάθε Κυβέρνησης αρχίζει και γυρνάει ανάποδα από την ημέρα της εκλογής της. Πράγματι, έχουν περάσει δύο χρόνια και απομένουν άλλα δύο, γιατί εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Και όταν θα γίνουν οι εκλογές, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε τη συνολική αποτίμηση, όχι μόνο για το πώς αντιμετωπίσαμε την πανδημία, που ελπίζουμε πια ότι την αφήνουμε πίσω μας, αλλά και για το πώς η χώρα θα οδηγηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Και για να δούμε τότε τι θα έχετε να πείτε. Διότι οι δικές μας προβλέψεις είναι ότι αυτή η ανάπτυξη θα είναι και ρωμαλέα αλλά θα είναι και μια ανάπτυξη δίκαιη. Μία ανάπτυξη η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

Τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα. Όσο κι αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μία εικόνα μιας χώρας η οποία δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε. Αλλά έχετε και ένα άλλο πρόβλημα, το επαναλαμβάνω και σήμερα: Η δεξιά την οποία δήθεν αντιμάχεστε πολύ απλά δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία που εσείς παρουσιάζετε, είναι μία καρικατούρα, δεν ανταποκρίνεται καν στην ιστορία της παράταξης, ανταποκρίνεται μόνο στο δικό σας φαντασιακό δημιούργημα. Διότι μόνο μέσα από μία τέτοια Νέα Δημοκρατία μπορείτε να υπάρξετε. Μόνο που δεν υπάρχει αυτή η Νέα Δημοκρατία, είναι μία Νέα Δημοκρατία.

Αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε ένα κόσμο ο οποίος αλλάζει πολύ γρήγορα. Το αποδείξατε δυστυχώς και σήμερα με την πρωτολογία σας.

Και επιτρέψτε μου πριν τελειώσω να απαντήσω- το οφείλω- σε μία μεγάλη απρέπεια την οποία είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη, γιατί κάνατε χιουμοράκι, ότι δήθεν δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μου ανέθεσαν να διαχειριστώ την τύχη μιας χώρας που επί πέντε χρόνια προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε και αυτό πράγματι είναι δύσκολο έργο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline