Τρίτη 14 Μαϊου 2024  02:35:43

Βαρύ σηπτικό σοκ υπέστη μέσα στην Εντατική ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ στον «Ευαγγελισμό». Πολύ κρίσιμες ώρες για την ίδια τη ζωή του με προβλήματα στα ζωτικά του όργανα. Κύριο

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε τις τελευταίες ώρες η υγεία του 64χρονου ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κορωνοϊό από τις 28 Μαΐου και είχε εισαχθεί, λόγω επιδείνωσης στην ΜΕΘ.

Ο ατυχής και δεινά δοκιμαζόμενος για την ίδια του τη ζωή πλόεν64χρονος ηγούμενος νοσηλεύεται από τα τέλη Μαΐου καθώς διαγνώστηκε θετικός με λοίμωξη covid-19. Στη συνέχεια, οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθεί όπερ και εγένετο στις 4 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε.

Ωστόσο, χθες το βράδυ υπέστη σηπτικό σοκ, όπως επιβεβαίωσαν πηγές από την Αρχιεπισκοπή και το νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά επιδεινούμενη. Οι θεράποντες ιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς ο Εφραίμ πάσχει και από άλλα υποκείμενα νοσήματα τα οποία επιβαρύνουν έτι περαιτέρω τον εξασθενημένο οργανισμό του. Ο 64χρονος ηγούμενος πάσχει από σάκχαρο και καρδιολογικά προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία πρόσφατα, είχε νοσηλευτεί λόγω καρδιολογικού προβλήματος.

Με την ομάδα των ιατρών που επιβλέπει τον ηγούμενο Εφραίμ, επικοινωνεί διαρκώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η διοίκηση του Αγίου Όρους.

Η ίδια ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον ηγούμενο Εφραίμ, ήταν κοντά και στους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Αθηνών Ιερώνυμο, όταν και εκείνοι νοσηλεύτηκαν με κορωνοϊό, επίσης στον «Ευαγγελισμό».

Εφραίμ: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έντεκα μέρες νοσηλείας

Ο 64χρονος κληρικός νοσηλεύεται διασωληνωμένος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για ενδέκατη μέρα με κορoναϊό στον Ευαγγελισμό ο ηγούμενος Εφραίμ, με την υγεία του να είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη, καθώς πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά).

Ο 64χρονος κληρικός διασωληνώθηκε την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, με τον πυρετό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 39-40.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ. Οι γιατροί μιλούν για κρίσιμες ώρες καθώς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στον οργανισμό του ηγούμενου Ευφραίμ, αλλά τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει περιπλέκουν την κατάσταση.
Οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, όπως γράφει το etnhos.gr.

Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιον Όρος.

Την Κυριακή, εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες της Μονής, που είχαν σύναξη, και μίλησε με όλους σε ανοικτή ακρόαση. Τους ενίσχυσε με τα λόγια του, τους παρηγόρησε και τους διαβεβαίωσε ότι και ο ηγούμενος και όλοι οι πατέρες είναι στην προσευχή του.
Οι πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα ο ηγούμενος θα επιστρέψει υγιής στην Μονή Βατοπεδίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline