Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  13:32:54

Άνετη, κάπως μικρότερη πρωτιά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με διαφορά 12,9 % και κάποια κατάγματα. Ανασφάλεια στους πολίτες, δυσαρέσκεια για πανδημία και εργασιακό. Κύριο

Άλλες δημοσκοπήσεις και περισσότερο γενναιόδωρες προς την κυβερνητική παράταξη, επισημαίνουν προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών, φαινόμενα κακοδιοίκησης και ότι μια μερίδα ψηφοφόρων του 2019 της ΝΔ φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί ψυχικά και έχει μικροπαράπονα από το κόμμα και την Κυβέρνηση.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN διενήργησε η Alco του Κώστα Παναγόπουλου και παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης στο δελτίο του σταθμού, όπου το γενικό συμπέρασμα, όσον αφορά στα πολιτικά είναι πως δεν αμφισβητείται η πολιτική δυναμική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, παρότι έχει υποχωρήσει σε ορισμένους ποιοτικούς-κοινωνικούς δείκτες.

Σχετικά με την πανδημία οι ερωτηθέντες μεταξύ άλλων, απάντησαν στο αν εκτιμούν πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους με το 46% να απαντά ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ.

Παράλληλα, εκφράζουν την άποψή τους για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, σημειώνοντας πως 57% εκτιμά πως πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά ενώ το 32% διαφωνεί.
-Σε σχέση με το αίσθημα ασφάλειας, το 48% αισθάνεται λιγότερη ασφάλεια πριν από τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο. Την ίδια ώρα ένα 12% νιώθει περισσότερη ασφάλεια.

Στο ερώτημα προς τους πολίτες για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 39% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% απαντούν «κανένας» και το 22% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
• ΝΔ 36,9%
• ΣΥΡΙΖΑ 24%
• Κίνημα Αλλαγής 6,8%,
• ΚΚΕ 5,5%,
• Ελληνική Λύση 4%.
• Μερα25 3,3%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14,6%.

Τα ευρήματα της νέας μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN με τη συμμετοχή του ethnos.gr για τον μήνα Ιούνιο παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Tο Ανοιχτό Κανάλι, δημιούργησε την πρώτη ανοιχτή έρευνα που διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία κρατά σταθερά μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (36,9% για τη Νέα Δημοκρατία με οριακή μείωση από το 37,2% του Μαΐου, έναντι 24% για τον ΣΥΡΙΖΑ). Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ανάλογη εικόνα με αυτήν της δημοσκόπησης της Alco για το μήνα Μάιο με εξακομματική Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό με τη διαφορά να παραμένει μεγάλη μεταξύ τους. Συγκεκριμένα 39% των ερωτηθέντων απαντά θετικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη (έναντι 41% τον Μάιο) και 22% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, στην έρευνα καταγράφεται ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών απ' ότι πριν τρία χρόνια αλλά και έντονη δυσαρέσκεια για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και τη διαχείριση της πανδημίας.
Ανασφάλεια στην καθημερινότητα νιώθει ένας στους δύο πολίτες
Έντονο είναι το αίσθημα της ανασφάλειας για την καθημερινότητα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, με σχεδόν έναν στους δύο ερωτηθέντες (48%) να απαντούν ότι νιώθουν λιγότερο ασφαλείς απ' ότι πριν τρία χρόνια.

Δυσαρέσκεια με τη διαχείριση της πανδημίας

Σε ερώτημα της έρευνας σχετικά με την ικανοποίηση των πολιτών από τα τα μέτρα και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το 32% των ερωτηθέντων εμφανίζεται λίγο ικανοποιημένο, το 22% καθόλου, το 30% αρκετά και μόλις το 12% πολύ ικανοποιημένο.
Παράλληλα το 46% των ερωτηθέντων σημείωσε πως πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους και να ισχύουν μόνο για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αγκάθι το νέο εργασιακό

Όπως αποτυπώνεται από την έρευνα, το νέο εργασιακό που την περασμένη εβδομάδα υπερψηφίστηκε από τη κυβέρνηση στη Βουλή, φαίνεται ότι ήδη συγκεντρώνει αντιδράσεις στους πολίτες καθώς το 55% των ερωτηθέντων κρίνει ως αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για δυνατότητα διευθέτησης ωραρίου με ατομική συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Όσα πιστεύουν οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ορισμένες ομάδες

open1

open2

open3Δεν αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες στην καθημερινότητά τους

open4

 

Αρνητική η κοινή γνώμη για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή

 

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

open4

open5

Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

open6

open7

open8

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline