Τετάρτη 8 Μαϊου 2024  19:31:11

Υποκριτής και ψευτάκος ο Ζόραν Ζάεφ... Δήθεν διαφώνησε με το σκέτο «Μακεδονία» της εθνικής Σκοπίων, για να το .... επαναλάβει ο ίδιος 4 ημέρες αργότερα. Κύριο

Καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά Σκοπίων και Κυβέρνησης, δημόσια διαμαρτυρία από την κυβερνητική εκπρόσωπο.

«Δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας» έγραψε στο Twitter ο Σκοπιανός πρωθυπουργός για το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία. Σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει πριν τέσσερις ημέρες στις 18.6 για την εθνική ομάδα να μη χρησιμοποιήσει το νόμιμο «Βόρειο Μακεδονία», όπως είχαν υποχρέωση και υποσχέθηκε να παρέμβει προς διόρθωση-επανόρθωση. Για να πράξει τα αντίθετα, δηλαδή τα ίδια προκλητικά παρά τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ - με αφορμή τις ελληνικές αντιδράσεις για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro 2020 - είχε πει πως θα απευθυνθεί στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία των Σκοπίων για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, τη Δευτέρα προχώρησε σε μια προκλητική ανάρτηση, ευρισκόμενος στο Άμστερνταμ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία.

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας» έγραψε μεταξύ άλλων ο Ζάεφ, ο οποίος «ξέχασε» με τη σειρά του το «Βόρεια».

Στη δική του ανάρτηση, πάντως, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, που καθόταν μαζί με τον Ζάεφ, ήταν πιο προσεκτικός στην ανάρτησή του: «Μαζί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ενθαρρύνουμε τις χώρες μας».

2. 18.6.2021.Ζάεφ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων στο Euro: Το έχουμε θέσει στην Ομοσπονδία - Θα λυθεί άμεσα

Ακόμα και αν η Ομοσπονδία δεν αποτελεί δημόσια οντότητα, η εθνική ομάδα είναι, τόνισε ο Ζάεφ με δήλωσή του στο ΑΠΕ
Σε σχέση με το θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από τη φανέλα με την οποία αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, στην οποία περιέχεται το σηματάκι με τα αρχικά FFM (σ.σ. τα αρχικά των λέξεων - Football Federation of Macedonia), ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε γραπτή του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ σημειώνει:

«Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου εκπροσωπεί τη Βόρεια Μακεδονία στο Πρωτάθλημα.

Κατρούγκαλος: «Ο κ. Ζάεφ να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών για την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του»
Την υποχρέωση της ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συγκεκριμένα, σε tweet αναφέρει: «Ο κ. Ζάεφ οφείλει, όπως δεσμεύθηκε πριν από λίγες μέρες, να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ό,τι αυτή προβλέπει για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως άλλωστε και για όλες τις δημόσιες οντότητες της γείτονος».

3.Πελώνη για Ζάεφ και «ποδοσφαιρική ομάδα της Μακεδονίας»: Τον καλούμε να απέχει από διχαστική ρητορική

Αιχμές κατά του Ζόραν Ζάεφ άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το tweet με το οποίο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του ως «Μακεδονία», στο πλαίσιο του Euro.
«Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πνεύματος αυτής και καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και μάλιστα για ένα ευαίσθητο θέμα όπως το ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά η Αριστοτελία Πελώνη.

Η ίδια υπενθύμιζε ότι από τις βασικότερες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση ήταν για τη χρήση του όρου μακεδονικού σε ότι αφορά την ταυτότητα και τη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας.

«Ούτως ή άλλως η καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας είναι και ένα από τα κριτήρια της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «όλα αξιολογούνται», αναφερόμενη και στον χρόνο έλευσης στη Βουλή των μνημονίων συνεργασίας με τη γειτονική χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζάεφ στην ανάρτησή του πριν την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης της Βόρειας Μακεδονίας με την Ολλανδία ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας».
Денеска од стадионот во Амстердам давам силна поддршка на македонската фудбалска репрезентација. ????????⚽️
Благодарност до холандскиот премиер Марк Руте – @MinPres за поканата заедно да го следиме натпреварот. Без разлика на резултатот од мечот, од денес #MKD и #NED се уште поблиски. pic.twitter.com/ne9WEtd7oC
— Зоран Заев (@Zoran_Zaev) June 21, 2021

4. Ο Κατρούγκαλος ζητεί από τον Ζάεφ να τηρήσει τις Πρέσπες και στην μπάλα. Ανάρτηση στο Twitter από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Τηρείστε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στο ποδόσφαιρο... Το μήνυμα αυτό στέλνει στην κυβέρνηση Ζάεφ ο τομεάρχης Εξωτερικών (και πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα) Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή την κατ' επανάληψη παραβίαση της Συμφωνίας από τις αρχές των Σκοπίων (συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ / εδώ) κατά την παρουσία της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στην τελική φάση του Εuro. «Ο κ. Ζάεφ οφείλει, όπως δεσμεύθηκε πριν από λίγες μέρες, να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ό,τι αυτή προβλέπει για την ποδοσφαιρική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας, όπως άλλωστε και για όλες τις δημόσιες οντότητες της γείτονος», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Κατρούγκαλος χωρίς φυσικά να αναφέρεται στις αδυναμίες-παραλείψεις στο κείμενο της Συμφωνίας που επιτρέπουν τέτοιου είδους παραβιάσεις των διατάξεων και του πνεύματος της

Συμφωνίας των Πρεσπών. Και η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει επιτέλους να φροντίσει για την κατά γράμμα υλοποίηση της Συμφωνίας που μετεκλογικά «τηρεί και τιμά». Η διετής καθυστέρηση κ η ενοχική αντιμετώπισή της, λόγω της προεκλογικής εξαπάτησης των πολιτών, μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει για την χώρα μας.2/2 — George Katrougalos (@gkatr) June 22, 2021 Ολα αξιολογούνται, όπως και ο χρόνος κατά τον οποίο θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας με τη γείτονα, σχολίασε με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κληθείσα να πάρει θέση για τις προκλήσεις Ζάεφ με την εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro. Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Πηγή: Protagon.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline