Κυριακή 12 Μαϊου 2024  09:33:53

Υφυπουργός ΥΠΕΞ Φραγκογιάννης σε παρέκκλιση από γραμμή ΝΔ-Δένδια: «Ένα κομμάτι της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων..» Δήλωση στη Βουλή, που προκάλεσε εντυπώσεις αφού έγινε από άνθρωπο εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Κύριο

«Δεν έχουμε απώλεια μνήμης. Θυμόμαστε πολύ καλά την Συμφωνία και τις διαφωνίες μας με αυτή. Θυμόμαστε ότι είναι μια Συμφωνία την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς όρους και με πιο ξεκάθαρες απόψεις που θα έκαναν την εφαρμογή της πιο εύκολη», επεσήμανε.

Τρόπους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες που περιλαμβάνει αναζητεί το υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό για την οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη. Τεχνοκράτη από τον κεντρώο χώρο που έχει εργασθεί για δεκαετίες με επιτυχία πολυεθνικές και άλλες επιχειρήσεις. Υπέρ και της προσέγγισης για κοινούς εμπορικούς, τουριστικούς και άλλους σκοπούς με την Τουρκία.

«Δεν έχουμε απώλεια μνήμης. Θυμόμαστε πολύ καλά την Συμφωνία και τις διαφωνίες μας με αυτή. Θυμόμαστε ότι είναι μια Συμφωνία την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικούς όρους και με πιο ξεκάθαρες απόψεις που θα έκαναν την εφαρμογή της πιο εύκολη», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου για να προσθέσει «όμως καλούμαστε να την υλοποιήσουμε γιατί υπάρχει συνέχεια στο κράτος. Διότι πρέπει να την υλοποιήσουμε καθώς ένα κομμάτι της είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων και καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο εφαρμογής ξεπερνώντας τις δυσκολίες που περιλαμβάνει».

Ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. ωστόσο τόνισε ότι «εμείς χτίζουμε δείγματα γραφής. Παρακολουθούμε όμως τα δείγματα γραφής και των άλλων και αντιδρούμε αναλόγως... Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα κομμάτι από τις συνολικές σχέσεις μας με την Βόρειο Μακεδονία. Υπάρχει και το συνολικό πλαίσιο».

Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος κάλεσε για μια ακόμα φορά το υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει στοιχεία και συγκεκριμένες εκθέσεις που να δείχνουν αν υπάρχει όφελος από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ενώ απευθυνόμενος στην ΝΔ είπε ότι «έχετε απώλεια πρόσφατης μνήμης. Δεν θυμάστε τι λέγατε ως αντιπολίτευση».

Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Κώστας Φραγκογιάννης γεννήθηκε το 1959 στην Καβάλα όπου και ολοκλήρωσε την εγκύκλια εκπαίδευση.
Σπούδασε Μάρκετινγκ στο Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing και συνέχισε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Μάρκετινγκ και τα Συστήματα Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.
Εργάστηκε για περισσότερα από 30 έτη ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε επιχειρήσεις και ομίλους, όπως η η Εμπορική Τράπεζα, η Interbank (Διευθυντής Marketing και ιδρυτικό στέλεχος), η Δέλτα (Γενικός Διευθυντής), ο Όμιλος Βασιλάκη, ο Ant1, o Όμιλος Βιοχάλκο, η Vivartia (Διευθυντής Ανάπτυξης) και o Όμιλος Chipita, του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Διετέλεσε Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Chipita συνεισφέροντας στην διεθνή πορεία και εξέλιξη του Ομίλου, μέχρι την υπουργοποίησή του.
Στις 9 Ιουλίου 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον διόρισε Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline