Σάββατο 11 Μαϊου 2024  13:26:05

Καταγγελία που πιεζόμενου Ιερώνυμου στον αρμόδιο υπουργό Κ.Σκρέκα και σήμερα συνάντηση διαμαρτυρίας με τον Κυρ. Μητσοτάκη : «Οι δασικοί σας χάρτες εξανεμίζουν την περιουσία της Εκκλησίας (και όλων των μοναστηριών) ότι είναι.... κανονικά δάση». Κύριο

Τα ολέθρια αποτελέσματα και το μεγάλο κοινωνικό κόστος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που υποκρύπτεται και σύντομα θα εκδηλωθεί με δυναμικό τρόπο διαμαρτυρίας απέναντι στην καταδολίευση και τη δήμευση των περιουσιών και τη ιδιοκτησίας όλων των Ελλήνων από τους γραφειοκράτες δασικούς και άλλους «υπερασπιστές του δάσους παντού».

Το πρόβλημα μεγάλο, ευαίσθητο και σοβαρό, που θα δοκιμάσει την Κυβέρνηση και τη ΝΔ. Σε οργισμένες διαμαρτυρίες σχετικά έχουν, ήδη, προβεί δεκάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, τοπικοί άρχοντες και φορείς σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα σε νησιά, αγροτικές-γεωργικές και παραλιακές περιοχές. Ήδη από τον Απρίλιο η Αρχιεπισκοπή της Κρήτης με όλη την Ιερά τη Σύνοδο διαμαρτυρήθηκε έντονα, δημόσια και ενημέρωσε σχετικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Με κύμα διαμαρτυριών και πιέσεων στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος και προς τον χαλαρό για παρόμοιες πρωτοβουλίες Αρχιεπίσκοπο, καιρό τώρα, από όλα τα μοναστήρια της Ελλάδος. Επίσης όλοι οι Μητροπολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί για και «ανεύθυνους, σκοτεινούς και ύποπτους» χαρακτηρισμούς εκτάσεων για επινοήσεις... ανύπαρκτων δασών από παντοδύναμους «νέους πραγματικούς ιδιοκτήτες», τους δασικούς και άλλους γραφειοκράτες'.

Η εξάμηνη παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο για την υποβολή των χιλιάδων ενστάσεων κατά των αποφάσεων των Επιτροπών Δασικών Χαρτών φαίνεται να «εκτόνωσε»-επιβράδυνε λίγο τη μεγάλη κοινωνική κρίση, που ετοιμάζεται να ξεσπάσει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος . Με το νέο αρμόδιο υπουργό Κ. Σκρέκα αμήχανο να έχει ειδοποιηθεί από τις 24 Μαρτίου σε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εκτάσεων, υποβάθμιση αξιών, δημεύσεις και προχειρότητες στο όλο πρόβλημα.. Για τη δήμευση περιουσιών με τρόπο ανιστόρητο και ιδιοτελή, με μεγάλα παράβολα για...εξέταση «αρμοδίως, δηλαδή από τους ενόχους» της αδικίας τους, να έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα και δόλια ως.... καταφανή δάση ή δασικής βλάστησης κανονικά οικόπεδα από αιώνων, χωράφια, αγροτικές, καλλιέργειες και κτήματα σε εγκατάλειψη λόγω αστυφιλίας και ξενιτιάς.

Προειδοποιεί την Κυβέρνηση ο Αρχιεπίσκοπος,που θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρωθυπουργό για το καυτό θέμα αυτό (που σχετίζεται ευθέως με το κοινωνικό της έργο), καθώς σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά ΤΑ ΝΕΑ ο κ. Ιερώνυμος, εξαιρετικά πιεσμένος και χωρίς καμμία σοβαρή ανταπόκριση επί μήνες από τον κ. Σκρέκα- τονίζει σε επιστολή του, πως εάν οι ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος παραμείνουν ως έχουν (με τις τερατολογίες των χαρακτηρισμών από τους δασικούς υπαλλήλους- κάποτε από τις αρκετά «διαβρωμένες και αναξιόπιστες» ομάδες δημοσίων υπαλλήλων -που έγιναν από Επιτροπές επί υπουργίας Κωστή Χατζηδάκη, για να αναλάβει εκτονωτικά το όλο θέμα ο Κ.Σκρέκας δεν αποκλείεται να ξεσπάσει μια σύγκρουση Εκκλησίας- Πολιτείας. Σύγκρουση που θα κλυδωνίσει και προσωπικά τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

-Αντέδρασε πρώτη και δημόσια η Εκκλησία της Κρήτης στους νέους δασικούς χάρτες

Την αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των Δασικών Χαρτών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων και άρσης των αδικιών που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών, ζήτησε από τον περασμένο Απρίλιο η Εκκλησία της Κρήτης.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα, τονίζοντας πως «απασχολεί έντονα την Εκκλησία Κρήτης, τόσο εξαιτίας των δικαίων αντιρρήσεων που έχουν ήδη εκφρασθεί από Φορείς της Μεγαλονήσου Κρήτης, αλλά και από το γεγονός ότι πολλές από τις καλλιεργήσιμες Μοναστηριακές και Ενοριακές εκτάσεις γης έχουν χαρακτηρισθεί ως «δασικές»».

Η Εκκλησία της Κρήτης ζητά την αναστολή της διαδικασίας ανάρτησης των Δασικών Χαρτών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων και άρσης των αδικιών που έχουν προκύψει, προκειμένου να επιτευχθεί η διόρθωση τους, με διασφάλιση των δικαιωμάτων κάθε νόμιμου ιδιοκτήτη γης, Νομικού η φυσικού προσώπου.

Όπως επισημαίνει, η αναστολή αυτή θα δώσει και τον χρόνο στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δασών να διορθώσουν τους δασικούς χάρτες λαμβάνοντας υπ᾽ όψιν υπηρεσιακώς τις τελεσίδικες αποφάσεις των Επιτροπών Δασικών Αμφισβητήσεων, χωρίς να χρειάζεται ο απλός πολίτης και η Εκκλησία να δαπανά χρόνο, κόπο και χρήματα προκειμένου να υποδείξει στις Διευθύνσεις Δασών τις αποφάσεις των Επιτροπών αυτών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline