Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:00:00

Είναι πρόκληση και φαυλότητα. Από 160.000 ευρώ αναδρομικά θα πάρουν δύο βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που δικαιώθηκαν από το Εκλογοδικείο. Κύριο

Νέα περίπτωση φαύλης πολύχρονης πρόκλησης όπως τον περασμένο Ιανουάριο με την παρόμοια δικαίωση του Παν. Κουρουμπλή.

Δύο ακόμη δικαστικές διαμάχες για μια βουλευτική έδρα έφτασαν στο τέλος τους. δύο σχεδόν χρόνια από τις εκλογές του Ιουλίου 2019.. Ο Κ. Κόλλιας κέρδισε την Μ. Σούκουλη για την γαλάζια έδρα στην Κορινθία ενώ ο Άγγελος Τόλκας την Ε. Καρασαρλίδου για την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Πρόκειται, μάλιστα, για την δεύτερη αλλαγή στη σύνθεση της παρούσας Βουλής, καθώς είχε προηγηθεί αυτή του Θανάση Παπαχριστόπουλου με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ο τελευταίος κατέθεσε ένσταση επί του αποτελέσματος και μετά από περίπου 18 μήνες δικαιώθηκε.

Ο κ. Κουρουμπλής, αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας, Θανάση Παπαχριστόπουλου. Πράγματι, το εκλογοδικείο μετά από επανακαταμέτρηση έκρινε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε λάβει τελικά 226 ψήφους παραπάνω από τον συνυποψήφιό του.

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι ότι ο πρώην υπουργός είχε το απόλυτο Νόμιμο αλλά ουσιαστικά « φαύλο και ανήθικο πολιτικά» δικαίωμα να διεκδικήσει και βουλευτική αποζημίωση για το χρονικό διάστημα των 18 μηνών που έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών. Με άλλα λόγια, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 120.000 ευρώ) κι ας μην άσκησε την ιδιότητα του βουλευτή.

Χωρίς καμμία παρουσία στη Βουλή, χωρίς καμμία μέρα εργασίας ως βουλευτής επί 18 μήνες.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και δε θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Οπότε το κράτος και κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός καλείται να μισθοδοτήσει έναν βουλευτή παραπάνω για τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι διαφορετικό, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τη συζήτηση του τι είναι νόμιμο και τι ηθικό.

Έτσι, και οι νέες αλλαγές του Εκλογοδικείου προκαλούν ένα επιπλέον «κρυφό» κόστος για τη Βουλή, καθώς το εκλογοδικείο ορίζει ότι η ισχύς της απόφασης του ξεκινά από την επόμενη των εκλογών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Βουλή οφείλει να αποζημιώσει τον «νικητή» για όλο το προηγούμενο διάστημα, δίνοντάς του την προβλεπόμενη βουλευτική αποζημίωση. Εντούτοις, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα η κυρία Σούκουλη ή η κύρια Καρασαρλίδου, επί παραδείγματι, έχουν λάβει το σύνολο της προβλεπόμενης βουλευτικής αποζημίωσης, έχοντας ασκήσει τις κοινοβουλευτικές τους υποχρεώσεις. Συνεπώς, η Βουλή καλείται να πληρώσει δύο κοινοβουλευτικές αποζημιώσεις, καθώς για ευνόητους λόγους δεν θα μπορούσε ποτέ να ζητήσει χρήματα από τον ηττημένο βουλευτή, ο οποίος λόγου χάριν δεν μπορεί να ασκήσει το κυρίως επάγγελμά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κουρουμπλής εδικιαούτο συνολικά περίπου 120.000 ευρώ ενώ ο κ. Κόλλιας αλλά και ο κ. Τόλκας κοντά στις 160.000 ευρώ για 24 μήνες αναδρομικά τους δεδομένου ότι λαμβάνουν μόνο τη βασική βουλευτική αποζημίωση, κι όχι τις ατέλειες που προβλέπει ο νόμος. Με άλλα λόγια, για στις αυτές περιπτώσεις το Κοινοβούλιο θα κληθεί να καταβάλει από τον προϋπολογισμό του επιπλέον 400.000.ευρώ, χρήματα τα οποία σίγουρα θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις, ενώ θα έπρεπε να καταβληθούν αναδρομικά μόνο οι ασφαλιστικές εισφορές.
Το ζήτημα, δε, εντείνεται καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί μια αντίστοιχη περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες μαίνεται μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο «γαλάζιους» βουλευτές και συνεπώς εάν υπάρξει κι άλλη αλλαγή το επιπλέον κόστος για την Βουλή μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 400.000 ευρώ!

Ορκίστηκε πάλι βουλευτής ο 70ρονος,Παναγιώτης Κουρουμπλής, που γίνεται μαιτρ της πολιτικής επιβίωσης. Δικαιούται να λάβει αναδρομικά... 120.000 ευρώ. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 00:50

Με φαύλη διάταξη παρότι δεν προσέφερε καμία βουλευτική εργασία πουθενά, ούτε στη Βουλή ούτε στο κόμμα του σε παρόμοια θέση (όπως ο Παπαχριστόπουλος), δικαιούται να λάβει αναδρομικά 18 μισθούς βουλευτικής αποζημίωσης (χωρίς τα επιδόματα γραφείου, μισθούς συνεργατών) και επίσης ασφαλιστική κάλυψη 18 μηνών ως κανονικός βουλευτής.

Κατέλαβε οριστικά την 4η βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα Β' Αθήνας , που κατείχε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Μετά από 18 μήνες αναμονής και χάρη στην επιμονή του για επανακαταμέτρηση των ψήφων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ορκίστηκε για άλλη μια φορά βουλευτής, μετά την πρόσφατη κοινοποίηση στη Βουλή της απόφασης του εκλογοδικείου για την επικράτησή του έναντι του ανθυποψηφίου του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Με αυτό τον τρόπο μπήκε και οριστικό τέλος στο θρίλερ που είχε καταγραφεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την 4η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό Τομέα της Β' Αθηνών, το οποίο είχε ολοκληρωθεί τότε με διαφορά μόλις 6 ψήφων υπέρ του κ. Παπαχριστόπουλου(13.912 ψήφοι έναντι 13.906).
Η επανακαταμέτρηση, ωστόσο, κατέδειξε διαφορά 226 ψήφων υπέρ του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος καταλαμβάνει οριστικά πλέον της έδρα, ενώ αναμένεται να λάβει και μέρος της αποζημίωσης που δικαιούται.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τη δικαίωσή του στο εκλογοδικείο, μπορεί μαζί με την έδρα να διεκδικήσει αποζημίωση για τους 18 μήνες που ήταν εκτός του Κοινοβουλίου καθώς η απόφαση του δικαστηρίου τον ανακηρύσσει βουλευτή από την πρώτη ημέρα των εκλογών και όχι από χθες.
Σύμφωνα με το φαύλο καθεστώς στη Βουλή γι αυτό το θέμα, δικαιούται να λάβει μαζεμένα 18 ολόκληρα βουλευτικά μηνιάτικα (ήτοι περίπου 120.000 ευρώ) και ασφαλιστική κάλυψη αναδρομικά, προσμετρήσιμη.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που ασκούσε όλο αυτό το διάστημα κανονικά τα καθήκοντα του ως Βουλευτής, δεν υποχρεούται να επιστρέψει τους μισθούς που έλαβε.Και δικαίως αφού προσέφερε κανονική βουλευτική εργασία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline