Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:50:43

Υποψήφιοι μελλοθάνατοι δύο κατηγοριών με τη νέα έξαρση, που επίκειται.. Δεκάδες χιλιάδες νεαρής ηλικίας αλλά και άλλοι 600.000 ηλικιωμένοι, από 70 χρονών και άνω, που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Κύριο

Χωρίς τις μεγάλες κατηγορίες αυτές και επιπλέον χωρίς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, αστυνομικοί, διανομείς, υγειονομικοί κάθε είδους, προσωπικό εστίασης, συγκοινωνιών και ξενοδοχείων) δεν πρόκειται να επιτύχουμε το αναγκαίο ποσοστό 80% της εθνικής μας θωράκισης απέναντι στον κορωνοιό για τον επόμενο χρόνο.

Παράλληλα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε από τον επόμενο Αύγουστο τα χιλιάδες νέα κρούσματα στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ ειδικότερα και τις εκατοντάδες κάθε μήνα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι χθες το απόγευμα αναμένονταν 90.000 εμβολιασμοί συνολικά, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 5. εκατ. πολίτες έχουν κάνει από μια δόση- το 47,7% επί του γενικού πληθυσμού και το 56% επί του ενήλικου πληθυσμού.
Πλήρως εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι από 4. εκατ. πολίτες, το 38,2% επί του γενικού πληθυσμού και το 45% επί του ενήλικου πληθυσμού. Μικρά ποσοστά, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα άρνησης, επιφυλακτικότητας μέχρι ανοικτού σαμποτάζ από κόμματα, θρησκευτικούς κύκλους και φανατικούς κατά των εμβολιασμών προστασίας-σωτηρίας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους κάλεσε τους ανεμβολίαστους πολίτες να κλείσουν άμεσα ραντεβού, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα ραντεβού απ΄όλα τα εμβόλια, ως εκ τούτου με το σκεύασμα της J&J και της Moderna ο εμβολιασμός γίνεται σε μια μέρα, ενώ με της Pfizer σε 3 μέρες.

Γνωστοποίησε ότι σήμερα Τρίτη ξεκινάει από την Κρήτη ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Τις τελευταίες 7 μέρες περισσότεροι από 200.000 πολίτες έχουν κλείσει το ραντεβού τους», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους. Ωστόσο γεγονός παραμένει η άρνηση μεγάλου αριθμού πολιτών να εμβολισθούν λ.χ. στην Κρήτη από κατάλογο 1.100 πολιτών την ημέρα, τελικά προσέρχονται για εμβολιασμό μόνο 650 άτομα, με ανάλογα φαινόμενα αρνήσεων σε Σέρρες, Ιωάννινα, νησιά του Ιονίου και του Αιγίου και Δυτικής Μακεδονίας. Και βεβαίως προβληματίζουν οι 600.000 ηλικιωμένοι, από 70 χρονών και άνω, οι οποίοι (σε αντίθεση με 1,5 εκατ. ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών) δυστυχώς συνεχίζουν να αρνούνται να προσέλθουν έχουν ακυρώσει τα ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία.

Στα πλαίσια της νέας προσπάθειας-προστασίας μέσα στον Ιούλιο, που επείγει ανέφερε ότι αναρτήθηκε στον ιστότοπο emvolio.gov.gr η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ οίκον των ατόμων με σοβαρή αναπηρία. Κοντά στα 150.ΟΟΟ κατάκοιτα άτομα σε όλη την Ελλάδα με μεγάλες δυσκολίες να μετακινηθούν από τη διαμονή τους για εμβολιασμό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline