Κυριακή 28 Απριλίου 2024  12:24:55

Κείμενο αιχμηρής «κριτικής υποστήριξης» σε Κυβέρνηση Μητσοτάκη από ΤΑ ΝΕΑ και τον σύμβουλο έκδοσης Γιώργο Παπαχρήστο. Θεωρεί αντιθεσμικό καπέλωμα και υποβιβασμό όλης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από τον υφυπουργό στο Μαξίμου Α.Σκέρτσο. Κύριο

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα απαγορευτικά μέτρα για τα νέα κρούσματα ενώ, περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργεί από τις 15 Ιουλίου η εφαρμογή, που θα χρησιμοποιούν πελάτες και καταστηματάρχες για να μπαίνουν σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα.

1. «Με την πεποίθηση ότι τα λεγόμενα ερμαφρόδιτα σχήματα επικάλυψης εξουσιών δεν απέδωσαν και δεν δικαιώθηκαν ποτέ» και τη γενικό κλίμα ότι καταγράφει ανάλογους προβληματισμούς στο παρασκήνιο ο Γ.Παπαχρήστος εντυπωσιάζει με την δημοσιογραφική του παρρησία και ανεξαρτησία για ένα νέο φαινόμενο συγκεντρωτισμού και θεσμικής ανισορροπίας» ανάμεσα σε υπουργούς και σε πρόσωπα του «οικοσυστήματος Μαξίμου» κάθε εποχής. Έχει προηγηθεί ένα άλλο άρθρο του για πολιτικές υποκινήσεις επιρροής ,που αποδίδονταν στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια και αλαζονικές εισηγήσεις για «αυτονομία» του.

Στο χθεσινό του κείμενο στην ολοσέλιδη στήλη του, με τον αμφίσημο τίτλο «Στίγμα» ο σύμβουλος έκδοσης και γνωστός σχολιαστής Γ.Παπαχρήστος διατυπώνει με αιχμηρό τρόπο την νοοτροπία καπελώματος των αρμόδιων υπουργών και γενικών υπουργών της οδό Αριστοτέλους από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Αρη Σκέντζο, που δεν στερείται προσόντων και ειδικότερα για τις καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις του στα θέματα Υγείας.( τακτική που εφαρμόζουν άλλα στελέχη του Μαξίμου, όπως ο καθηγητής κ. Γεραπετρίτης για αποφάσεις των υπουργείων Ανάπτυξης, Οικονομικών και άλλων ή ο εξαίρετος κ.Πιερρακάκης με αυτοτελείς πρωτοβουλίες του διυπουργικές κ.α.) .

Ο Παπαχρήστος, πολύπειρος αλλά και καλός μαθητής δίπλα σε ξεχωριστούς δημοσιογράφους και αρθρογράφους, υποστηρίζει ότι ενώ υπάρχει ολόκληρο υπουργείο απολύτως στελεχωμένο με υπουργούς και γραμματείς και τομέα αρμοδιότητας, εκ των πραγμάτων για τη διαχείριση της πανδημίας υπάρχει « καπέλωμα ακατανόητο και βλαπτικό». (Και μάλιστα όταν υπάρχουν πρωτιές του Βασ. Κικίλια και της όλης εικόνας-δράσης του υπουργείου Υγείας σε όλες τις δημοσκοπήσεις). Με παρρησία και ευθύτητα ο Παπαχρήστος τονίζει ότι εάν ο Πρωθυπουργός θεωρεί τόσο μεγάλο ταλέντο τον υφυπουργό του , «ώστε να ασχολείται με πολλά και διάφορα και μεταξύ αυτών και με την πανδημία» ,ας αντικαταστήσει όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας( Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Θεμιστοκλέους, Κωτσιόπουλο).

Για να υπογραμμίσει με έμφαση : «Αλλά όσο τους διατηρεί στη θέση τους δεν γίνεται τη διαχείριση της πανδημίας να την κάνει ο υφυπουργός Σκέρτσος, όσο επαρκής και να είναι ο άνθρωπος, όσες ικανότητες και να διαθέτει. Η θα πάει (σ.σ.ο Πρωθυπουργός) με την υφιστάμενη δομή του υπουργείου Υγείας ή θα στους στείλει όλους σπίτι τους ως ανεπαρκείς και αναποτελεσματικούς και θα χρίσει τον Σκέρτσο υπουργό Υγείας. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Ποτέ και πουθενά, σε καμμία ιστορική περίοδο, τα ερμαφρόδιτα σχήματα, δεν απέδωσαν. Οπως και αν ονομάστηκαν. Ακόμα και «επιτελικό» Κράτος..»

2. Η εφαρμογή για τους χώρους διασκέδασης – Πώς θα λειτουργεί, διευκρινίσεις Σκέρτσου

Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ
Ανησυχούν την κυβέρνηση η εκτίναξη των κρουσμάτων, οι εικόνες συγχρωτισμού και η αυξητική πορεία που ακολουθεί η μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, ωστόσο, δεν εξετάζονται νέα μέτρα. Αυτό ανέφερε στη «Κοινωνία ώρα MEGA», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος περιέγραψε και τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργεί από τις 15 Ιουλίου η εφαρμογή, που θα χρησιμοποιούν πελάτες και καταστηματάρχες για να μπαίνουν σε καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα.

«Θα υπάρχει το covid pass μια παραλλαγή του πιστοποιητικού που χρησιμοποιείται στα ταξίδια. Θα έχουμε μια εφαρμογή επαλήθευσης που θα δείχνει στον επιχειρηματία κατά την είσοδο ότι είτε έχω κάνει το εμβόλιο, είτε έχω νοσήσει, είτε έχω κάνει τεστ. Η εφαρμογή θα επιβεβαιώνει το αληθές της δήλωσης και θα μπορεί ο πελάτης να εισέρχεται με ασφάλεια στο κατάστημα», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ο επιχειρηματίας θα έχει την εν λόγω εφαρμογή και ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη από τα αρμόδια υπουργεία.

Δεν εξετάζονται νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «δεν εξετάζονται νέα μέτρα», παρά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο 48ωρο, την κάμψη στους εμβολιαστικούς ρυθμούς, τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων προστασίας και τις εικόνες συγχρωτισμού εν μέσω της μετάλλαξης «Δέλτα»

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της προστατευτικής μάσκας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για παρεξήγηση. Όπως είπε «υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για αφαίρεση της μάσκας από τους δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό και εξακολουθεί να ισχύει. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση (π.χ. συναυλίες) παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline