Σάββατο 27 Απριλίου 2024  21:55:48

Χθες επινόησε άλλο θέμα να παραστήσει το θύμα η Άγκυρα δια του ΥΠΕΞ Νταβούσογλου:«Η Ελλάδα κλείνει σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη». Το άλλο μαντρόσκυλο του Ερντογάν, ο Υπ. Άμυνας τα βάζει με ΗΠΑ και ΕΕ που παρασύρονται από Ελλάδα-Κύπρο Κύριο

Η Άγκυρα έχει κάνει συστηματική την επινόηση καθημερινά να παριστάνει το θύμα-παράλληλα με τη θρασύτητα και επιθετικότητα της- και την αδικημένη πότε με παράπονα εις βάρος της για τους μετανάστες και το ΝΑΤΟ, τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ, πότε για την περιοχή του Εβρου και τα νησιά του Αιγαίου, το Καστελόριζο και το Λιμενικό της Ελλάδος και και FRONTEX.

Xθες με νέα επινόηση κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και κάνει λόγο πολιτικές «καταπίεσης» στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης.

Επανέρχεται δηλαδή στις προκλήσεις η Τουρκία με επίκεντρο τη Θράκη και επαναφέρει τα περί «τουρκικής μειονότητας», καταγγέλλοντας αυτή τη φορά την Ελλάδα ότι κλείνει σχολεία της μειονότητας.

Μέσω προσωρινής αναστολής έκλεισαν περισσότερα από τα μισά

«Καταδικάζουμε την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει άλλα 12 δημοτικά σχολεία που ανήκουν στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα μέτρα λιτότητας και τον ανεπαρκή αριθμό μαθητών» αναφέρει του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι έκλεισαν περισσότερα από τα μισά δημοτικά σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας και ο αριθμός τους μειώθηκε σε 103.

«Έτσι, έχει αποδειχθεί ότι η πολιτική της Ελλάδας να κλείσει τα δημοτικά σχολεία της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης μέσω «προσωρινής αναστολής» είναι συστηματική. Από την άλλη πλευρά, στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει παρατηρηθεί ότι τα σχολεία μειονοτήτων εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής σε πολλά άρθρα και γίνονται διακρίσεις» προσθέτει.

«Πολιτικές καταπίεσης»

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και κάνει λόγο πολιτικές «καταπίεσης» στη Δυτική Θράκη στον τομέα της εκπαίδευσης.
Υποστηρίζει δε πως η ελληνική πλευρά κλείνει τα δημοτικά σχολεία με το πρόσχημα της έλλειψης μαθητών και αγνοεί τις ανάγκες για το άνοιγμα νέου μειονοτικού δευτεροβάθμιου σχολείου και παραβιάζει τα δικαιώματα εκπαίδευσης των παιδιών που ανήκουν σε μειονότητες με διάφορες δικαιολογίες.
«Καλούμε την Ελλάδα να βάλει τέλος στην πολιτική της που εισάγει διακρίσεις έναντι των μειονοτικών σχολείων, όπως φαίνεται στους τελευταίους νομικούς κανονισμούς. Η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει πλέον να είναι θεατής στη συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Τέλος υποστηρίζει πως η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει «τον αγώνα της μειονότητας για τα δικαιώματα της και το δίκαιο» τόσο σε διμερείς επαφές όσο και σε διεθνείς πλατφόρμες.

«Επίθεση» Ακάρ κατά Ευρώπης και ΗΠΑ – Να βγουν από τη στρατηγική τους τύφλωση

Νέες προκλήσεις από τον επιθετικό και ακραίο τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, το δεύτερο πολιτικό μαντρόσκυλο του Ερντογάν..

Με προκλητικές δηλώσεις εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή τις διεθνείς επικρίσεις για το μονομερές τουρκικό άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο.

«Από την ΕΕ και άλλους κι άλλους «διεθνείς παράγοντες» επιθυμούμε να βγουν από τη στρατηγική τους τύφλωση, να ανοίξουν τα μάτια τους, να δουν τις πραγματικότητες στο «μέτωπο», να μιλήσουν και να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο στην επίλυση του προβλήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, η Αθήνα διέψευσε κατηγορηματικά τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «επεισοδίου» στον Έβρο με έναν Τούρκο πολίτη νεκρό από πυρά.

Προβοκάτσια Τουρκίας

Μέσω διαρροών σε τουρκικά ΜΜΕ, από αργά το βράδυ του Σαββάτου, η γείτονα έκανε λόγο για 43χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά που φέρεται να προήλθαν από την ελληνική πλευρά, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης. Κάποια εξ' αυτών διέρρεαν πως τα πυρά προήλθαν έλληνες στρατιώτες, ενώ άλλα από άνδρες με πολιτικά ρούχα.

Έλληνες διπλωμάτες εκτιμούν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η χρονική συγκυρία ενός τέτοιου ισχυρισμού, καθώς στην Τουρκία μαίνονται τα τελευταία 24ωρα καταστροφικές πυρκαγιές, εξέλιξη η οποία έχει φέρει σε δεινή θέση τον τούρκο πρόεδρο και την κυβέρνησή του.

Πιστή, λοιπόν, στην τακτική της προβοκάτσιας και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας -η οποία κορυφώθηκε την άνοιξη του περασμένου έτους στον Έβρο όταν οι Τούρκοι έστηναν ψεύτικα βίντεο και διέδιδαν fake news για νεκρούς πρόσφυγες και τραυματίες στα σύνορα- η Άγκυρα επιχείρησε να στρέψει τα βλέμματα προς την Ελλάδα προκειμένου να εξάγει την κρίση που βιώνει στο εσωτερικό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline