Τρίτη 30 Απριλίου 2024  20:34:53

Με κάποια ανησυχία «πως θα βγάλουμε τον Αύγουστο...». Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, στους 250 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, πάνω από 3-3500 καθημερινά τα νέα κρούσματα. Κύριο

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων..Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολιτών παραμένει ανεμβολίαστος είναι ένας παράγοντας που αυξάνει και τα κρούσματα. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Σε 3.475 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο (λιγότερα δηλαδή από την προηγούμενη μέρα που ξεπέρασαν τις 4.100). Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 19 θάνατοι (όσοι και την προηγούμενη ημέρα), με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 13.138. Αυξήθηκε όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων. Από 219 που ήταν προχθές έφθασαν τους 226 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας και χθες τους 240. Με συνεχή, ανησυχητική άνοδο μέσα στον Αύγουστο.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 88.069 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 3,94% (4,08% προχθές). Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί έχουμε τόσα πολλά κρούσματα; Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων; Γιατί αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία;

Το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολιτών παραμένει ανεμβολίαστος είναι ένας παράγοντας που αυξάνει και τα κρούσματα. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Δυστυχώς νέοι άνθρωποι. Είτε αρνούνται να εμβολιαστούν είτε δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν. Ο άλλος παράγοντας που αυξάνει τα κρούσματα (και κατ΄επέκταση τους διασωληνωμένους) είναι η μεγάλη μεταδοτικότητα που έχει η μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία τείνει να επικρατήσει στην χώρα μας. Όπως μου λέει ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα» είναι από 50 έως 80% μεγαλύτερη από την μετάλλαξη «Άλφα»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline