Τρίτη 30 Απριλίου 2024  14:38:00

Τελευταία διορία κι όχι άλλη, διαβεβαιώνουν. Σιωπηρή παράταση, μέχρι τέλος Αυγούστου προς γιατρούς νοσοκομείων και νοσηλευτές να εμβολιασθούν. Από 1η Σεπτεμβρίου οι αντικαταστάσεις. Κύριο

Ένα ακόμη Δεκαπενθήμερο (αλλά τελευταίο έως την πρώτη Σεπτεμβρίου) για να εμβολιασθούν θα έχουν όσοι γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και ειδικές μονάδες περίθαλψης.

Διαφορετικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα αρχίσουν να αντικαθίστανται από άλλους εργαζόμενους.

Σημειώνεται πως νωρίτερα το πρωί χθες, επείγουσα επιστολή προς τους διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών και Μονάδων Υγείας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων εργάζονται στο σύστημα υγείας έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, όσοι εργάζονται σε δομές παροχής υπηρεσιών υγείας υποχρεούνται να εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται η αναπλήρωσή τους.

Δύσκολα να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας άμεσα

Στους ανεμβολίαστους, την κατάσταση των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καθώς και την αύξηση των κρουσμάτων επικεντρώθηκε και ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων αναμένεται να φτάσει τις 4.500 έως 5.000 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον καθηγητή. «Υπάρχει μία ξεκάθαρα επιτάχυνση της αυξητικής πορείας» δήλωσε, ενώ έκανε προβλέψεις ότι οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ και διασωληνώσεις θα φτάσουν τις 400.
Όπως υπογράμμισε, μπαίνουμε στο φθινόπωρο σε μία κακή κατάσταση και το 51% των πλήρως εμβολιασμένων δεν φτάνει. «Πρέπει να φτάσουμε τουλάχιστον το 65% για να μπορούμε να συζητάμε για συγκράτηση του τέταρτου κύματος της πανδημίας» πρόσθεσε. Και συμπλήρωσε: «Ο φόβος είναι ότι υπάρχει ακόμα ένα ποσοστό πολιτών άνω των 60 ετών που είναι ανεμβολίαστοι».

Ο κ. Σαρηγιάννης θεωρεί πως δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε ένα γενικό lockdown, αλλά μάλλον θα ισχύσουν τοπικά μέτρα και περιορισμοί. Ιδιαίτερα, είναι αδύνατο να ισχύσουν τοπικά μέτρα στην Αττική, με το πιθανότερο σενάριο να αφορά μέτρα στους ανεμβολίαστους, οι οποίοι έχουν ρίσκο επιμόλυνσης ή διασποράς. Κάποια μέτρα θα μπορούσαν να αφορούν την πρόσβασή τους σε μέρη και υπηρεσίες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline