Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  19:07:54

ΕBEA: Ο Γιάννης Μπρατάκος εγκαταλείπει το κόμμα και θεωρείται βέβαιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ευρύτερης αποδοχής. Αποσύρεται Ιωάννης Συγγελίδης. Κύριο

Χωρίς ελπίδες επιτυχίας ο όποιος υποψήφιος πρόεδρος, εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επί τόσα χρόνια άλλωστε..

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι στις 6 Αυγούστου, άνοιξαν οι διαδικασίες για εκλογή νέου προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Υποψήφιος για την προεδρία του μεγαλύτερου επιμελητηριακού θεσμού της χώρας θα είναι ο Β. Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπρατάκος αλλά φαίνεται ότι σύντομα αναλαμβάνει τα καθήκοντα αυτά, μετά την απόσυρση του πρώτου αντιπροέδρου Ι. Συγγελίδη.

Μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, από ανακοπή καρδιάς στο γραφείο του στο Κρυονέρι, ο Ιωάννης Συγγελίδης ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα προεδρεύοντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Ωστόσο μετά την επιστολή παραίτησης του, τη θέση θα αναλάβει ο Γιάννης Μπρατάκος, Β' αντιπρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές του ΕΒΕΑ.

Η επιστολή του Ιωάννη Συγγελίδη

Αξιότιμε κύριε Β' αντιπρόεδρε,

μετά τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του προέδρου μας Κωνσταντίνου Μίχαλου και κατόπιν ώριμης σκέψης, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του Α' αντιπροέδρου καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Μετά από δέκα χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, μετά από μία αγαστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του επιμελητηριακού θεσμού, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα στελέχη του επιμελητηρίου μας για τον ζήλο που επέδειξαν και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που η πιο δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία μας επιφύλασσε.
Εύχομαι στη νέα διοίκηση να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά τιμής,
Ιωάννης Συγγελίδης
Α' αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ

powered by Rubicon Project
Ποιος είναι ο Γιάννης

Σύμφωνα με πληροφορίες του imerisia.gr, ο έως σήμερα αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, στις προσεχείς εκλογές θα είναι υποψήφιος μετά τις εξελίξεις που δρομολογεί ο απροσδόκητος θάνατος του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υποψηφιότητα Μπρατάκου θα είναι συναινετική, συσπειρώνοντας τα μέλη του επιμελητηρίου στο πρόσωπό του, που τυγχάνει ευρείας αποδοχής.

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics. Είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής από το 1995.

Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ από το 2006 και το Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών και νεοφυών επιχειρήσεων.

-Ο I. Συγγελίδης στο τιμόνι του ΕΒΕΑ τυπικά και προσωρινά

• Ο Ιωάννης Συγγελίδης, πρώτος αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, ανέλαβε καθήκοντα προεδρεύοντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, μετά την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θα είναι υποψήφιος για την θέση του προέδρου στις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΒΕΑ ο κ. Συγγελίδης είναι:
• Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AIGLONΑ.Ε. η οποία είναι ο επίσημος εισαγωγέας Peugeot και Citroen (εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων Συγγελίδη).
• Πτυχιούχος Μ.Β.Α. Βusiness School Marketing του Drake University Des Moines Iowa, με μεγάλη πείρα στην χρηματοοικονομική διοίκηση και διοίκηση επιχειρήσεων.
• Επίτιμος πρόεδρος του Ελληνο - Γαλλικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου.
• Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).
• Αντιπρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
• Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον τίμησε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής (2012) και με το παράσημο του Τάγματος της Αξίας (2000), ενώ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τον έχει τιμήσει με τον Τίμιο Σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Α'Α τάξεως (2003).
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών και μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline