Σάββατο 27 Απριλίου 2024  11:46:13

Χατζής, Κοντομηνάς, Σαπουντζάκη, Αργυράκη, Δ. Μαύρος, οικογένεια Θοδ. Αγγελοπουλου, Νίκη Βίσση, Χριστίνα Λαμπίρη: Έλληνες επώνυμοι που έχασαν το σπίτι τους από φωτιά από το Μάτι έως την Βαρυμπόμπη. Κύριο

Μόνο η κατοικία του άλλοτε μεγαλοεπιχειρηματία Δ.Κοντομηνά είχε τις διαστάσεις και προδιαγραφές μεγάλης βίλλας, οι υπόλοιπες ήταν κανονικές μικρομεσαίες κατασκευές είτε κύριας κατοικίας είτε εξοχικές.

Από την καταστροφική μανία των πυρκαγιών δε γλίτωσαν ούτε οι περιουσίες γνωστών Ελλήνων, οι οποίοι έμεναν στις πληγείσες περιοχές. Ένα από τα σπίτια που καταστράφηκαν από τη φωτιά στην Εύβοια ήταν και η εξοχική κατοικία του ερμηνευτή Κώστα Χατζή. «Δεν έμεινε τίποτα, μιλάμε για πλήρη καταστροφή. Έγινε μεγάλο κακό, αλλά μακάρι να είχε καεί μόνο το δικό μου σπίτι και να μην καιγόντουσαν τ' άλλα και το δάσος» είχε δηλώσει ο τραγουδιστής πριν από μερικές ημέρες στη Σάσα Σταμάτη. «Με πήρε ένας φίλος που έχω εκεί και μου είπε: "Έγινε πολύ μεγάλη καταστροφή, ήταν φοβερό. Λες και πέρασε σίφουνας". Στο σπίτι είχα έξι δωμάτια για να φιλοξενώ ανθρώπους. Έχω περάσει πολύ ωραία χρόνια» πρόσθεσε.

Αλέκος Βουτσαράς: Το σπίτι του έγινε στάχτες, αλλά αρνείται να φύγει

Ο Αλέκος Βουτσαράς, ο οποίος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς φωτορεπόρτερ της χώρας, είδε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη να καίγεται στη μεγάλη καταστροφή που επέφερε η πυρκαγιά. «Με πήραν βίαια, χωρίς να ελέγξουν τι ήθελα να κάνω» δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», το πρωί της Δευτέρας (16/8). Κοιμάται πλέον στα αποκαΐδια και αρνείται να φύγει. «Εδώ είναι η ψυχή μου, το προσωπικό μου αρχείο στο φωτορεπορτάζ από το 1967 ως το 2013. Έχω αναπνεύσει τόσο δακρυγόνο στη ζωή μου που το καρβουνάκι δεν μου κάνει τίποτα», τόνισε. «Περνούσα το αρχείο σε υπολογιστές, δεν πρόλαβα. Κάηκαν και τα αρνητικά... Πολυτεχνείο, Βιετνάμ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία... χάθηκε όλη μου η ζωή»

Νάνσυ Νικολαΐδου: «Ναι, χάθηκαν όλα. Έσβησαν όλα. Μαύρισαν όλα»

Η δημοσιογράφος Νάνσυ Νικολαΐδου βρέθηκε ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους, που αναγκάστηκαν ν' απομακρυνθούν από τις περιουσίες τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά έφτασε και στη Δροσοπηγή. Η ίδια, μάλιστα, δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook από το πατρικό της σπίτι που κάηκε. «Ναι, χάθηκαν όλα. Έσβησαν όλα. Μαύρισαν όλα. Οι κόποι μιας ζωής και οι θυσίες του μπαμπά μου και της μανούλας μου που με τόσο μεράκι, πάθος και αγώνα κατάφεραν να φτιάξουν ένα σπιτάκι. Ένα σπιτάκι στο βουνό. Τη βίλα Σοφία, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο μπαμπάς μου στη μαμά μου, όταν ήθελε να την πειράξει!

Ένα σπιτάκι γεμάτο λουλούδια που τόσο αγαπούσε. Ένα σπιτάκι στο οποίο έκανε και το μποστάνι του, με κολοκυθάκια, ζαρζαβατικά, ντομάτες κι ας μην του κοκκίνιζαν ποτέ και είχε καημό. Όπως μεγάλο καημό είχε και με το γκαζόν. Γιατί δεν έβγαινε καλά το γκαζόν στο κήπο. Μα αφού από τα δέντρα δεν είχε αρκετό ήλιο. Όμως εκείνος εκεί το προσπαθούσε και δεν τα παρατούσε ποτέ. Άλλωστε, ο μπαμπάς μου έχει μάθει να μην τα παρατάει ποτέ» έγραψε, μεταξύ άλλων, η δημοσιογράφος σε ανάρτησή της.

Μπέσσυ Αργυράκη: «Όταν κάηκε το σπίτι μου, μού κόστισε ψυχολογικά»

Δύσκολες στιγμές βίωσε η Μπέσσυ Αργυράκη, πριν από λίγους μήνες, όταν χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους και σπίτια κάηκαν από τη φωτιά που ξεκίνησε στον Σχιστό Κορινθίας και εξαπλώθηκε στη συνέχεια με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα. Μία από τις περιοχές που επλήγησαν ήταν και οικισμό Άνω Πευκενέας, όπου είχε σπίτι η τραγουδίστρια. «Προσπαθώ να βρω τον τρόπο να σκέφτομαι θετικά. Σίγουρα είναι ένα γεγονός, το οποίο μας έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά. Είναι κάτι που τελικά δεν μπορώ να το διαχειριστώ όσο αισιόδοξη κι αν είμαι. Το μόνο που ελπίζω είναι ότι μέσα από ένα καινούριο σπίτι, θα ανανεωθούμε λιγάκι πρώτα ο Θεός και αν καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα σπιτάκι στο ίδιο σημείο, θα είμαι πολύ ευχαριστημένη» είχε δηλώσει συγκινημένη στην εκπομπή «Αννίτα Κοίτα».

Νίκη Βίσση: «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ η πυρκαγιά στο Μάτι»

«Μαύρη» επέτειος είναι για την Ελλάδα η 23η Ιουλίου, καθώς το 2018, σημειώθηκε η φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και χαρακτηρίστηκε η δεύτερη πιο φονική του 21ου αιώνα παγκοσμίως, όπως σημειώνει το meteo.gr. Μέσα σε λίγα λεπτά, η πυρκαγιά είχε καταστρέψει χιλιάδες εκτάσεις και σπίτια, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να σώσουν τις ζωές τους από τις ανεξέλεγκτες φλόγες είτε διαφεύγοντας με τ' αυτοκίνητά τους είτε τρέχοντας με τα πόδια σε κάποια κοντινή παραλία, με την ελπίδα ότι η φωτιά δεν θα κατέβει τόσο χαμηλά ή έστω το θαλασσινό νερό, θα τους σώσει.

Τρία χρόνια μετά και η αδελφή της Άννας Βίσση, Νίκη, δεν μπορεί να ξεχάσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η ίδια και η οικογένειά της. Το σπίτι της κάηκε ολοσχερώς, ενώ από θαύμα γλίτωσαν η μητέρα, τα παιδιά και ο σύζυγός της. «Βρισκόμουν με την Άννα στη Θεσσαλονίκη για τη συναυλία της και έμαθα τι συμβαίνει από το τηλέφωνο. Τα παιδιά άρπαξαν τη μητέρα μου με το αυτοκίνητο και έφυγαν. Η Άννα είναι στο πλευρό μας. Αυτή ήταν η βασική μας κατοικία» είχε πει τότε σε δηλώσεις της. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα από τη ζωή. «Υπάρχουν συντοπίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και δεν βρίσκουν το δίκιο τους. Αυτό δημιουργεί έναν τεράστιο θυμό σε όλο τον κόσμο που ζούμε εδώ» ανέφερε, πρόσφατα, η Νίκη Βίσση στην εκπομπή «Καλοκαίρι #not».
Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Ηταν το κισμέτ μου να καεί το σπίτι μου»
Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ξεναγώντας την κάμερα της εκπομπής «Προσωπικά» στο εσωτερικό του σπιτιού της στην Κινέτα, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, δείχνοντας ότι απέμεινε από το μικρό της «βασίλειο». «Με ρωτούν πολλοί αν θα το φτιάξω ξανά, αλλά δεν γίνεται ξανά κάτι τέτοιο. Σηκωνόμουν 9:00 το πρωί στην Αθήνα και πήγαινα στην Κινέτα με τον μηχανικό και καθόμουν με τις ώρες μαζί του. Μιλούσαμε, του έλεγα τι δεν μου αρέσει, να το αλλάξουμε. Είχα φέρει κι ένα πανάκριβο χαλί. Όλα ήταν καλοβαλμένα. Θα ήθελα να ξαναζήσω ένα από τα πάρτι μου. Έκανα φοβερά πάρτι, καλούσα πολλούς φίλους, αλλά ερχόταν και κόσμος που δεν είχα καλέσει».

Χριστίνα Λαμπίρη: «Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά»

Η Χριστίνα Λαμπίρη και ο επιχειρηματίας σύζυγός της Θανάσης Αδαμόπουλος μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να σώσουν το σπίτι τους στο Κόκκινο Λιμάνι, το οποίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες. «Ήταν πολύ κοντά στην ταβέρνα που απανθρακώθηκαν 26 συμπολίτες μας. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και δυο κολλητοί φίλοι του άνδρα μου. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά. Η φωτιά μας περικύκλωσε μέσα στο σπίτι μας και προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι σωζόταν!

Ειλικρινά, ούτε που έχω καταλάβει πως τελικά σώθηκα! Το σπίτι μας καταστράφηκε ολοσχερώς. Έμεινε μόνο ένα δωμάτιο απ' όλο το σπίτι» είχε δηλώσει λίγες ώρες μετά η δημοσιογράφος στο youweekly.gr. Στις ίδιες καταστροφικές πυρκαγιές κάηκε το εξοχικό της οικογένειας του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, με πολύτιμο κινηματογραφικό και ιστορικό υλικό και επίσης το σπίτι του γνωστού αναλυτή και δημοσκόπο Δημήτρη Μαύρου.

Ανάμεσα στις κατοικίες που καταστράφηκαν από την πυρκαγιά στο Μάτι ήταν και της τραγουδίστριας Μελίνας Μακρή, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τους Vegas.

Η ίδια, μέσα τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, είχε ανακοινώσει ότι κάηκε ολοσχερώς το σπίτι της στην Κινέτα. «Μαύρη μέρα ξημέρωσε σήμερα. Καταστροφή, θάνατος, οργή. Ανείπωτη τραγωδία. Δύναμη και κουράγιο σε όλους μας να αντέξουμε... νωρίς έμαθα πώς κάηκε ολοσχερώς το σπίτι μας στην Κινέτα αλλά κι αυτό μοιάζει τόσο μικρό και ασήμαντο μπροστά στους τόσους ανθρώπους που χάσανε τις ζωές τους έτσι άδικα και φρικτά... Παναγία μου βάλε το χέρι σου» είχε γράψει η τραγουδίστρια στα social media.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline