Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:46:03

Ανεμβολίαστος και αμετανόητος ο διεθνής Έλληνας Στ. Τσιτσιπάς καταφεύγει σε ευφυολογήματα. Μόσιαλος: Γιατί προβληματίζει η δήλωσή του. Κύριο

«Οποιος προσέχει τον εαυτό του, προσέχει και τους γύρω του».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κορυφαίου τενίστα, αντιφατικές με το περσινό προσκλητήριο του για εμβολιασμό θωράκισης , προκάλεσαν αντιδράσεις - Η ανάρτηση με τη λεζάντα-υπονοούμενο, απολογητική μάλλον χωρίς να πείθει.
«Θα εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό όταν γίνει υποχρεωτικό». Αυτό είπε προχθές από το Σινσινάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων που επέκριναν, στην ουσία, την επιλογή του να μην εμβολιαστεί.

«Oχι, δεν το έχω κάνει. Κανείς δε μου είπε κάτι. Δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εμβολιαστώ, είμαι σίγουρος γι αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν ήταν υποχρεωτικό για να αγωνιστώ. Οπότε όχι, δεν το έχω κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν ξανά: «Θα εμβολιαζόσασταν μόνο αν ήταν υποχρεωτικό;», με τον Ελληνα πρωταθλητή να απαντά καταφατικά.

Η ανάρτηση μετά τον σάλο

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η παραπάνω δήλωση, ο ίδιος έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, στην οποία έγραψε στη λεζάντα: «Με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης και αυτούς που είναι δίπλα σου».

Η εν λόγω φωτογραφία συγκέντρωσε, επίσης, πλήθος σχολίων, με τα περισσότερα να σχολιάζουν το ότι κάποιος μη εμβολιασμένος δεν μπορεί να μιλάει για φροντίδα των διπλανών του, καθώς λόγω κορωνοϊού μπορεί μέχρι και να αποτελεί κίνδυνο για αυτούς.

Αξίζει να αναφερθεί οτι πέρυσι τέτοια εποχή ο Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια της ελληνικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό «Μένουμε Ασφαλείς» και καλούσε τον κόσμο να ειναι υπεύθυνος.
Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορωνοϊό. Γι' αυτό αγκάλιασε τα μέτρα προστασίας. Για να μπορέσουμε σύντομα να αγκαλιάσουμε ξανά όσους αγαπάμε, όπως παλιά.@govgr pic.twitter.com/0Zl6YJ65yD
— Stefanos Tsitsipas (@steftsitsipas) August 17, 2020

Μόσιαλος για Τσιτσιπά: Απογοήτευσε η δήλωσή του - Γιατί πρέπει να μας προβληματίσει

Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, σύμφωνα με τις οποίες ο αθλητής δεν θα εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, μέχρι ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός, σχολίασε με ανάρτησή του ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρέπει τέτοιου είδους δηλώσεις να μας προβληματίσουν γενικότερα, ενώ αναφέρθηκε και στα χαμηλά ποσοτά εμβολιαστικής κάλυψης της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ 'ξεχνάμε' ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από 'πανεπιστημιακούς' και 'ειδικούς' μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline