Σάββατο 4 Μαϊου 2024  02:46:56

Εισαγγελική παρέμβαση για τη σύνδεση του ισχαιμικού του Ν. Χαρδαλιά με τον εμβολιασμό πριν 7 μήνες. Σε απολογία ο ξερόλας αντιεμβολιακός καθηγητής ΑΠΘ Δ. Κούβελας. Κύριο

Εμβόλια – Καμιά συσχέτιση με τα ισχαιμικά επεισόδια, τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και απαντά τις φαντασιώσεις Κούβελα.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η άποψη του καθηγητή φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα πως ίσως το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς να συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έφερε και την παρέμβαση εισαγγελέα. Είχε προηγηθεί μια αναστάτωση από την αμφισβήτηση των εμβολιασμών, χωρίς καμμία επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση για να ακολουθήσουν καταγγελίες γνωστών καθηγητών της Ιατρικής και μάλιστα περισσότερο αρμόδιων και τεκμηριωμένων από τον «ξερόλα κ.Κούβελα» όπως επιδημιολόγοι, καρδιολόγοι, παθολόγοι, διευθυντές ΜΕΘ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για τις δηλώσεις Κούβελα περί σύνδεσης του προβλήματος υγείας του Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο, παρήγγειλε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης, ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την ανάρτηση του καθηγητή στο ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας έγραψε ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο επειδή είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.
«Ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Tο οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης», είχε γράψει, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

-Εμβόλια – Καμιά συσχέτιση με τα ισχαιμικά επεισόδια, λέει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Η συζήτηση γύρω από τα εμβόλια και τις παρενέργειές τους συνεχίζεται με την ΕΚΕ να απαντάει στο ερώτημα αν σχετίζονται με τα ισχαιμικά επεισόδια.

Συνεχίζεται η συζήτηση γύρω από τα εμβόλια και τις τυχόν παρενέργειές τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η οποία από την αρχή της πανδημίας έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, τοποθετήθηκε εκ νέου σχετικά με τα εμβόλια.
Καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό. Aυτό έκανε γνωστό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ανακοίνωση της.
«Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης», προσθέτει η ΕΚΕ, επισημαίνοντας πως τα εγκεκριμένα εμβόλια που ήδη χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά ενώ αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημαντικό το όφελος του εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες

«Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές» τονίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Η τοποθέτηση αυτή της εταιρείας έρχεται στον απόηχο των αντιδράσεων από ειδικούς στην προ ημερών ανάρτηση του καθηγητή Δημήτρη Κούβελα ότι το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά μπορεί να αποτέλεσε παρενέργεια του εμβολιασμού του.
Ειδικότερα, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline