Κυριακή 12 Μαϊου 2024  17:08:00

Εμβολιασμοί νοσοκομειακών εκ των υστέρων: Νομιμoποιούνται με ειδική τροπολογία, μετά τη σιωπηρή ανοχή από την νέα ηγεσία Πλεύρη- Γκάγκα. Με άμεση επιστροφή στη δουλειά. τους. Κύριο

Οι γιατροί των νοσοκομείων φέρονται να έχουν εμβολιασθεί σε ποσοστά 95-96%, με τους άλλους νοσοκομειακούς παρατηρούνται φαινόμενα μεγάλης προσέλευσης κατά εκατοντάδες. Σε όλη την Ελλάδα.

Αμεσα θα αίρεται το καθεστώς αναστολής εργασίας, δηλαδή αμισθίας και αντικατάστασης στη θέση σου για, έως τώρα αρνητές υγειονομικούς ,που θα προχωρήσουν στην πρώτη δόση του εμβολιασμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης. Είχε προηγηθεί ως νέα πολιτική από την νέα ηγεσία, όπως είχαμε αποκαλύψει, η σιωπηρή ανοχή στους νομιμοποιητικούς εμβολιασμούς.

Καθυστερημένη, εκτός προθεσμίας της 1ης Σεπτεμβρίου αλλά απόλυτα νομιμοποιητική ακύρωσης των αντικαταστάσεων - απολύσεων. Άμεσα θα αίρεται το καθεστώς αναστολής εργασίας για τους υγειονομικούς που θα προχωρήσουν στην πρώτη δόση του εμβολιασμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

Σε σχετική του δήλωση αναφέρεται: «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού του ΕΣΥ θεσπίστηκε προκειμένου να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί.
Δεδομένου, όμως, ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Ήταν 15.000, μετά έγιναν 10.000 και χθες κηρύχθηκαν σε αναστολή εργασίας για 5.895 υγειονομικούς. Σιωπηρή παράταση- ανοχή για εμβολιασμούς από Πλεύρη- Γκάγκα. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 01:34

Έσπευσαν να εμβολιαστούν τις τελευταίες ημέρες, μειώθηκαν έτσι στο ένα τρίτο από τους 15.000 αρνητές υγειονομικοί (με ελάχιστους πλέον τους γιατρούς) που ήταν πριν δέκα ημέρες και υπολογίζεται ότι θα μειωθούν ακόμα περισσότερο. Τις επόμενες ημέρες θα επιτρέπεται ο εμβολιασμός όσων θελήσουν, παρά το όριο-προθεσμία μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

Σε 5.895 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι πράξεις αναστολής εργασίας, οι οποίες έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, για εργαζόμενους στα νοσοκομεία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Αντίστοιχες πράξεις, γύρω στις 1.500, εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγεία και θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και τηρείται ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τους περίπου 15.000 υγειονομικούς που παρέμεναν ανεμβολίαστοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας πείστηκαν έστω και την τελευταία στιγμή να εμβολιαστούν περίπου 7.500.

Ανεμβολίαστοι ανά νοσοκομείο

• Στον Ευαγγελισμό από τους 3.500 εργαζομένους σε όλα τα τμήματα, οι ανεμβολίαστοι ανέρχονται στους 120.
• Στο Λαϊκό από τους 1.450, οι 87 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.
• Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, από τους 1.200 εργαζομένους, οι 120 παραμένουν ανεμβολίαστοι.
• Στο νοσοκομείο Παπανικολάου σε σύνολο 2.000 υγειονομικών υπαλλήλων, οι 156 δεν έχουν εμβολιαστεί.
• Στη Λάρισα, στα δύο νοσοκομεία, το Πανεπιστημιακό και το Γενικό, εργάζονται συνολικά 2.900, εκ των οποίων οι 253 δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο.
• Στα επτά νοσοκομεία της Κρήτης σε σύνολο 6.000 εργαζομένων δεν έχουν εμβολιαστεί 500 άτομα.
• Στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας από τους 3.200 δεν έχουν εμβολιαστεί 550.
• Στο Αγρίνιο, από τους 680 υγειονομικούς υπαλλήλους, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 90. Μάλιστα, 40 από αυτούς έχουν λάβει αναρρωτική άδεια, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η επίδοση των σχετικών εγγράφων αναστολής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline