Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  22:41:31

Μίκης Θεοδωράκης: «Βράχος» η Μυρτώ – Θλιμμένη στο πλατύσκαλο του αφεντικού της

Η θλιμμένη Μυρτώ, περίμενε έξω από την πόρτα του Μίκη Θεοδωράκη και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης. Πλήθος ατόμων που αγαπούσαν και θαύμαζαν τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, επισκέπτονται από χθες το σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας για να εναποθέσουν λουλούδια στη μνήμη του.

Η πρόσοψη της οικίας «γέμισε» με την αγάπη των πολιτών που συνεχίζουν να προσέρχονται για να πουν το δικό τους «αντίο» στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, που σημάδεψε με το έργο του τον 20ο αιώνα και άφησε πίσω του τεράστια παρακαταθήκη.
Στο πλατύσκαλο του σπιτιού, συγκίνησε ιδιαίτερα η εικόνα του σκύλου του Μίκη Θεοδωράκη, που με θλιμμένο βλέμμα περίμενε ακίνητος έξω από την πόρτα.

Η σκυλίτσα, ακούει στο όνομα Μυρτώ, ίδιο με αυτό της συζύγου του μουσικοσυνθέτη. Το ζώο έμεινε για ώρες στο σημείο, χωρίς να επηρεάζεται από τον κόσμο που κατέφθανε συνεχώς στο σπίτι.
Σημειώνεται πως πρόκειται για ένα αδέσποτο σκυλάκι που είχε βρει πριν από πέντε χρόνια ο μουσικοσυνθέτης και φρόντιζε από τότε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline