Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  13:53:17

ΚΥΡ. ΒΗΜΑ: Μπαράζ χθες από πέντε δημοσιεύματα κατά του ανασχηματισμού και -κυρίως- εναντίον του γ.γ. Του Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη, ως κακού δαίμονος των πάντων. Κύριο

Ακραία, πρωτοφανής επίθεση -όσο σε κανένα άλλο ΜΜΕ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης- με απορίες και ερωτηματικά για τα κίνητρα της επίθεσης. Σε τελείως μετριοπαθή γραμμή κριτικής για τον ανασχηματισμό και χωρίς καμμία αιχμή για τον Δημητριάδη από τα ΝΕΑ και MEGA του ιδίου Ομίλου Ευάγ. Μαρινάκη.

Συζητήσεις και ερωτηματικά, με αναπάντητες απορίες, προκάλεσε χθες η " ασυνήθιστη και απροσδόκητη", η πολλαπλή και πρωτοφανής σε επίμονη στόχευση ( σε πέντε συνολικά αιχμηρά δημοσιεύματα) από όλο το φάσμα των ΜΜΕ των τελευταίων ημερών η επίθεση στο χθεσινό ΒΗΜΑ για το φιάσκο του ανασχηματισμού σε συνδυασμό με τη σχετικές ευθύνες του γενικού διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Με χαρακτηρισμούς, συχνά ειρωνικούς και αιχμηρούς τόσο για τις ευθύνες του στον αποτυχημένο πρόσφατο ανασχηματισμό όσο και ότι αποτελεί παράγοντα αρνητικής επιρροής και εμπαθούς διάθεσης σε Υπουργούς και λειτουργίες της Κυβέρνησης.

Απόψεις τις οποίες δεν έχει υποστηρίξει το σύνολο της Αντιπολίτευσης κατά του κ. Δημητριάδη, με ανάλογους καταλογισμούς ευθυνών εις βάρος του. Ούτε τα φιλικά της ΜΜΕ. Με συνέπεια, παράγοντες του Μαξίμου και της Κυβέρνησης να αναρωτιούνται για τις βαθύτερες αιτίες αυτού του " μπαράζ αποδόμησης" του κ. Δημητριάδη και τα αίτια της επιθετικής τάσης από την ναυαρχίδα του Ομίλου Ευαγ. Μαρινάκη, γνωστή κατά τα άλλα για την μετριοπάθεια, αξιοπιστία και ανεξάρτητη δημοσιογραφία της επί πολλά χρόνια.

Με κύρια ερωτηματικά σε κύκλους της ΝΔ: "Τί άλλαξε; τί κρύβεται; Τι θα ακολουθήσει; " αλλά με πνεύμα ψυχραιμίας και αυτοπεποίθησης.
Έτσι στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, αναφέρονται και τα εξής χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φορτώθηκε , χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, όλες τις ευθύνες των πυρκαγιών και πετάχτηκε κυριολεκτικά στον κάλαθο των αχρήστων ως άλλη στυμμένες λεμονόκουπα επειδή, κατά τα φαινόμενα, επικράτησε η εδώ και καιρό διακινούμενη αρνητική γνώμη και άποψη του πρωθυπουργικού συμβούλου και πολυπράγμονος ανιψιού - όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, από τα εξοπλιστικά μέχρι τις υγειονομικές προμήθειες, από κάτω θα τον βρεις- για αυτόν, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελε εξαρχής να τον ξεφορτωθεί. Ούτε το άνοιγμα στο Κέντρο που εκπροσωπούσε εκτιμήθηκε, ούτε οι ευρύτεροι συμβολισμοί που εξέπεμπε, ούτε τίποτε άλλο.

Αλλά και η επιλογή του αντικαταστάτη του παράταιρη και ξένη προς τις ανάγκες της περιόδου μοιάζει, καθώς απαιτεί γνώση για το αντικείμενο που δεν υπάρχει, αίσθηση των διεθνών υποχρεώσεων και επαφών που δεν υφίσταται και βεβαίως πνεύμα ηγετικό, που επίσης απουσιάζει για την εξασφάλιση της συνέχειας και της πειθαρχίας στη συγκεκριμένη ευαίσθητη ζώνη της εσωτερικής ασφάλειας.

2. Στα υπόλοιπα κείμενα ο κ.Δημητριάδης κατηγορείται ότι υπήρξε πολέμιος του Μιχάλη Χρυσοχοίδη ως υπουργού ΠΡΟ_ΠΟ, ότι το περιβάλλον του είχε αναμιχθεί σε διάφορες διαρροές για αντικατάσταση του και ότι ο ίδιος εξέφραζε την άποψη πως είναι υπερτιμημένος ως υπουργός τη Κυβέρνησης . Επιπλέον ότι ο κ, Δημητριάδης υπήρξε πολέμιος στο παρελθόν του νέου υπουργού στο ΠΡΟ-ΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου όταν ήταν στη θέση του υπουργού Εσωτερικών Σε άλλο κείμενο κορυφαίο στην τελευταία ελπίδα.. οι βολές συνεχίζονται .«Ποιος είχε την ιδέα ή καλύτερα την ατυχή έμπνευση της παρ' ολίγον υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη», αναρωτιέται «Το Βήμα». Και δίνει την απάντηση ότι «τα γεγονότα φανερώνουν τουλάχιστον την ευθεία εμπλοκή του Γρηγόρη Δημητριάδη».

Ο Γρ. Δημητριάδης, γενικός διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού και πρώτος του ξάδελφος αναλαμβάνει «ειδικές αποστολές», όπως σχολιάζει η εφημερίδα, η οποία παρουσιάζει αρνητικά και μονομερώς(χωρίς την εκδοχή του έχει γνωστοποιήσει το Μαξίμου σχετικά) και ένα δικό της "στόρι-εκδοχή" της προσέγγισης Αποστολάκη από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Δημητριάδης ζήτησε από τον εκδότη του "Κήρυκα των Χανίων" Στ. Νικηφοράκη, άλλοτε βουλευτή της ΝΔ, και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, να προσεγγίσει τον επίσης Κρητικό Αποστολάκη. Όπως όμως γράφει η εφημερίδα, οι διαπραγματεύσεις μάκραιναν χρονικά φτάνοντας τις δέκα ημέρες...
Στο «Βήμα» κάνουν λόγο για «φιάσκο» που «φάνταζε εξαρχής βέβαιο στα μάτια απλών ανθρώπων» με το δημοσίευμα να καταλήγει σκωπτικά: «Με τη διαφορά ότι δεν μπορούσαν να το δουν οι διαπρεπείς πολυπράγμονες "πριγκιπικοί" νόες του Μεγάρου Μαξίμου», καταλήγει σε άλλο αιχμηρό σχόλιο...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline