Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  02:36:46

Σαρηγιάννης επίμονος και συνήθως επαληθευόμενος: Προειδοποίηση για 5.500 κρούσματα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Κύριο

Δεν πρέπει να γίνει ρουτίνα ο θάνατος 40-50 ανθρώπων καθημερινά».


6.9.2021ΝΟΝPAPERNEWS...Διαφωνούν οι καθηγητές της Ιατρικής για λιγότερα ή περισσότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο (ή και όλο το Φθινόπωρο). Αισιόδοξος ο Νίκος Τζανάκης- απαισιόδοξοι οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Θεοδ. Βασιλακόπουλος. Τα επιχειρήματα.

Την εκτίμησή του για 5.500 κρούσματα κορονοϊού κατά μέσο όρο ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στα τέλη του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως και ο αριθμός να φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι: «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση».

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» λέγοντας: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».

Επίσης, συμπλήρωσε πως επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους. Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40-50 συνανθρώπων μας.

Διαφωνούν οι καθηγητές της Ιατρικής για λιγότερα ή περισσότερα κρούσματα τον Σεπτέμβριο (ή και όλο το Φθινόπωρο). Αισιόδοξος ο Νίκος Τζανάκης- απαισιόδοξοι οι Γκίκας Μαγιορκίνης και Θεοδ. Βασιλακόπουλος. Τα επιχειρήματα. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 01:38

Ο κορωνοϊός επιμένει να «πολιορκεί» τη χώρα, ενώ ο Νίκος Τζανάκης εκτιμά ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος από ό, τι ο Αύγουστος.

Για την αύξηση των κρουσμάτων και την πορεία του Covid από το φθινόπωρο μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Εκρηκτικός συνδυασμός είναι η νυχτερινή διασκέδαση και οι εορτασμοί του Δεκαπενταύγουστου, όπως σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

1.Σχετικά αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας σε δηλώσεις του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Μάλιστα, ο καθηγητής θεωρεί ότι ο Σεπτέμβριος θα παρουσιάσει καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από τον Αύγουστο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό, τι Συμβαίνει» του Open TV, o κ. Τζανάκης έκανε λόγο για σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μετά την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Ο καθηγητής παρουσίασε ένα διάγραμμα με τα στοιχεία για την πορεία του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες», είπε ο Νίκος Τζανάκης.

Πώς θα πάει ο Σεπτέμβριος

Όσον αφορά το αν αυτή η καθοδική πορεία θα έχει και συνέχεια, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι: «Βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.

Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τους αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις».

2..Εκπρόσωπος Γκ. Μαγιορκίνης χθες: Σημεία σταθεροποίησης των κρουσμάτων (πάνω από 3.000 την ημέρα) αλλά στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένουμε, δυστυχώς, «αύξηση της μεταδοτικότητας».

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Θα αρχίσει δύσκολα ο Οκτώβριος σε χώρους εργασιών, κρατικούς και ιδιωτικούς και σε σχολεία.
Ξεκινώντας χθες από την ενημέρωση, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην παγκόσμια κατάσταση της πανδημίας. Στην Ευρώπη η πανδημία δείχνει μικρή τάση συρρίκνωσης με μείωση των κρουσμάτων αλλά αύξηση των θανάτων. Βελτίωση έχει δείξει η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ επιδείνωση η Γερμανία και οι βαλκανικές χώρες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline