Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  10:59:53

Μετά την εξήγηση του Δημ. Κουτσούμπα για τις αποδοκιμασίες στην Μητρόπολη, ο Μητσοτάκης ζητάει την αποδοκιμασία και από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Oικονόμου: Περιμένουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τις αποδοκιμασίες στη Μητρόπολη -Η ΝΔ το 2017 καταδίκασε τις αποδοκιμασίες εις βάρος του στη κηδεία Κων. Μητσοτάκη.

Διαψεύδουν από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και τοπικοί παράγοντες ότι έγινε δεκτός υπό αποδοκιμασίες έγινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν προσήλθε στην εκκλησία στον Γαλατά Χανίων για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.

Και μάλιστα συνοδεύοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως υποστήριξε χθες η ΑΥΓΗ. Τίποτα παρόμοιο, επιπλέον, λένε, δεν συνέβη ούτε όταν ο Κ.Μητσοτάκης βγήκε από την εκκλησία μετά το τέλος της επικήδειας τελετής και βρέθηκε με χιλιάδες λαού ως τον νεκροταφείο για την ταφή..

Όπως φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ο πρωθυπουργός έμπαινε στην εκκλησία μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου όταν μερίδα πολιτών γιούχαρε.

-Σε ερώτηση αναφορικά με τις αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη χθεσινή τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Χθες, ο πρωθυπουργός δέχθηκε αποδοκιμασίες από ορισμένα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, κατά την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, που ξεκινούσε το τελευταίο ταξίδι για τον Γαλατά Χανίων. Τα ίδια άτομα χειροκρότησαν τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξή του.

«Συμφωνούμε όλοι πως το τελευταίο πράγμα, που αρμόζει στον αποχαιρετισμό αυτού του μεγάλου Έλληνα είναι ο διχασμός και οι απρέπειες», σχολίασε σχετικά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Τα σχόλια περιττεύουν και είναι απορίας άξιον πως όλοι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές», συνέχισε και υπενθύμισε ότι «όταν στο παρελθόν είχαν ακουστεί αποδοκιμασίες στην κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η καταδίκη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση».

«Δεν θέλω να φαντάζομαι πως ορισμένοι πιστεύουν πως το 2021 μοιάζει με το 2011, εάν κάνουν τέτοιες σκέψεις τότε είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελλάδα πλέον κερδίζει στοιχήματα και το ζητούμενο είναι να αξιοποιήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Εκεί είναι προσανατολισμένες η κυβέρνηση και η κοινωνία, αυτά είναι τα σημαντικά», σημείωσε επίσης ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον Μάιο του 2017, όταν ήταν πρωθυπουργός, αποδοκιμάστηκε κατά την άφιξη και την αποχώρησή του από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρέθηκε για την εξόδιο ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τότε η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση καθώς σε ανακοίνωση καταδίκασε τις αποδοκιμασίες αναφέροντας: «Καταδικάζουμε με τον πιο σαφή τρόπο τις όποιες αποδοκιμασίες υπήρξαν σε βάρος του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα. Δεν συνάδουν ούτε με το ήθος, ούτε με το ύφος της παράταξης και, προφανώς, ούτε με τη στιγμή».

-Μητσοτάκης: Οι αποδοκιμασίες στην κηδεία Θεοδωράκη - Ο διάλογος με Κουτσούμπα

Με αποδοκιμασίες και συνθήματα, μικρής έκτασης και συμμετοχής υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, μικρή μερίδα κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για την τελετή αποχαιρετισμού του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, . Σε αντίθεση με την στάσηευπρέπειας της μεγάλης πλειοψηφίας.

Ο κόσμος στη Μητροπόλεως είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τον Ιερό Ναό και χωρίς να πτοηθεί στιγμή από τη βροχή αποχαιρέτησε τον Μίκη Θεοδωράκη τραγουδώντας μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του και φωνάζοντας «αθάνατος».

Ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του πρωθυπουργού στον χώρο ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες, ενώ το ίδιο συνέβη όταν έφτασε στον ιερό ναό ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Δείγματα μικρότητας και έλλειψης σεβασμού στην ιερότητα του γεγονότος και στον νεκρό.

Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν έξω από τη Μητρόπολη μετά την τελετή για να χειροκροτήσουν μαζί με το πλήθος κατά την αποχώρηση της σορού, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δέχτηκε νέες αποδοκιμασίες, πλησίασε τον Δημήτρη Κουτσούμπα και, όπως δείχνει βίντεο που κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χρέωσε στο ΚΚΕ τις αποδοκιμασίες. «Εσείς είχατε την ευθύνη (της διοργάνωσης)», ακούγεται να λέει ο πρωθυπουργός. Για να απαντήσει εκείνος ότι δεν ευθύνεται για τον όλο κόσμο, που είχε αυθόρμητα συγκεντρωθεί εκεί.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline