Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  23:08:11

Τα μαντρόσκυλα του Τ. Ερντογάν απείλησαν χθες, όλα μαζί, Ελλάδα και Κύπρο. Ο φιλόδοξος για διάδοχος Ακάρ, ο εύκαμπτος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου και ο θλιβερός «Πρόεδρος» Τατάρ. Κύριο

Υπηρέτης δουλικός της Άγκυρας ο Τατάρ: Το νησί της Κύπρου πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία.

1.Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, «οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν τη Μεγαλόνησο για περισσότερα από 300 χρόνια» και δόθηκε προσωρινά στην Αγγλία τότε.

Άκρως προκλητικός εμφανίζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος μιλώντας στο συμπόσιο για το Αιγαίο και τα προβλήματα με την Ελλάδα διοργανώθηκε στο τουρκικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης, υποστήριξε ότι οι Ελληνοκύπριοι... δεν κατείχαν ποτέ την Κύπρο, κι ότι το νησί θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία, καθώς η Κύπρος είναι εντελώς δική τους! Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει οθωμανική αυτοκρατορία, κατά το σκεπτικό του πρέπει εξ ολοκλήρου να περάσει στα χέρια της Τουρκίας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο νέο παραλήρημά του, «οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια». Κατά τον ίδιο επίσης, ο μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η «Ένωση» της Κύπρου με την Ελλάδα. «Όλοι γνωρίζουμε πώς προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

2.Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι μια χώρα πλέι μέικερ

Όλος ο κόσμος είδε πώς χαλάσαμε αυτά τα παιχνίδια που στήθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει γίνει πλέον μια χώρα «πλέι μέικερ».( ηγεμονική).

Δηλώνοντας ότι καμία πλατφόρμα δεν μπορεί να στηθεί χωρίς την Τουρκία και να παράγει αποτελέσματα, ο Τσαβούσογλου είπε: «Είμαστε πλέον μια χώρα που καθορίζει το παιχνίδι σε πολλές διαφορετικές περιοχές. Είναι σημαντικό να είσαι πλέι μέικερ, τα παιχνίδια πρέπει να καθορίζονται όχι στο τραπέζι που έχουν στήσει οι άλλοι, αλλά στο τραπέζι που συμμετέχουμε κι εμείς. Το να χαλάς ένα παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό με το να ξεκινάς ένα παιχνίδι. Το δοκίμασαν στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά αν γίνονται παιχνίδια για τα συμφέροντά μας. Τώρα μιλούν για διάφορες πλατφόρμες. Καμία από αυτές τις πλατφόρμες δεν έχει ισχύ. Καμία πλατφόρμα χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Για όποιο έργο και να μιλάτε, απλά μιλάτε. Η συνεργασία της Τουρκίας είναι απαραίτητη. Κανένα έργο, το οποίο δεν περνάει από την Τουρκία είναι εξωπραγματικό. Όλος ο κόσμος είδε πώς χαλάσαμε αυτά τα παιχνίδια που στήθηκαν στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

3.Ακάρ: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί»

«Κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο αν δεν περιλαμβάνει την Άγκυρα» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας – Κατηγόρησε την Ελλάδα για « επιθετικές ενέργειες και ρητορικές που συχνά κλιμακώνουν τις εντάσεις»
Επίθεση κατά της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Συμπόσιο για το Αιγαίο που διοργανώθηκε στη Σμύρνη, ενώ προσπάθησε να ανοίξει την βεντάλια της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την επέκταση των χωρικών υδάτων κατά 12 ναυτικά μίλια.

«Η Ελλάδα συνεχίζει τις ψεύτικες απειλές και την εμμονή της να εξοπλιστεί», υποστήριξε ο Ακάρ, διαμηνύοντας ότι «κανένα σχέδιο δεν έχει πιθανότητα να υλοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο από τη στιγμή που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Παρόλα αυτά, ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί -μεταμορφωμένοι σε πρόβατα- εμφανίζονται σε διάφορα μέρη, κάθε μέρα σε διαφορετικό μέρος, και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία τεχνητή ατζέντα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

«Βιώνουμε μία αντιπαράθεση με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, το εύρος των χωρικών υδάτων, τον εναέριο χώρο, τη γραμμή FIR, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, την παραβίαση του αποστρατικοποιημένου καθεστώτος των νησιών, την κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί προς την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, ενώ ανέφερε ότι η Αθήνα αγνοεί τα δικαιώματα της Άγκυρας και της κατεχόμενης Κύπρου. Επίσης, κατηγόρησε την Ελλάδα για «προκλητικές απόπειρες εξοπλισμού και άλλες προκλητικές δραστηριότητες και πρακτικές που περιορίζουν τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, καθώς και υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Σε αυτές τις διαφορές προστίθενται επίσης και προβλήματα που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση και τη δράση της FRONTEX».

«Οι Έλληνες επιμένουν σε επιθετικές ενέργειες και ρητορικές»

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να βρει λύσεις σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, «οι Έλληνες συνομιλητές μας επιμένουν να προβαίνουν σε κάθε είδους επιθετικές ενέργειες και ρητορικές που συχνά κλιμακώνουν τις εντάσεις προκειμένου να εκμηδενίσουν αυτές οι προσπάθειες».

Περιγράφοντας τα προβλήματα της υφαλοκρηπίδας, των χωρικών υδάτων, του εναέριου χώρου και της γραμμής FIR ως ξεχωριστά αλλά και αλληλένδετα προβλήματα, ο Ακάρ είπε: «Ισχυρίζονται ότι τα σύνορα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φτάνουν μέσω των νησιών στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ηπειρωτική Τουρκία και προβάλλουν παράνομες αξιώσεις για σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος. Νομίζουμε ότι το Αιγαίο πρέπει να ληφθεί υπόψη συνολικά κατά τον καθορισμό των ορίων της υφαλοκρηπίδας και τα σύνορα πρέπει να σχεδιαστούν κατόπιν συμφωνίας και με βάση την αρχή της ευθυδικίας και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

«Όχι» στην επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων

Παράλληλα, ο Ακάρ ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια.

«Εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, μόνο το 1/5 του Αιγαίου θα παραμείνει ως ανοικτή θαλάσσια περιοχή και περίπου τα 2/3 αυτής θα γίνουν ελληνικά χωρικά ύδατα. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει μία ελληνική λίμνη», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας δεν θα μπορεί «να φτάσει στη Μεσόγειο μέσω διεθνών υδάτων. Η Τουρκία θα υποστεί σημαντικές απώλειες όσον αφορά τη ναυτιλία, την ασφάλεια και τους πόρους στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα, ακόμη και οι τρίτες χώρες θα πρέπει να παίρνουν άδεια από την Ελλάδα για να περάσουν από το Αιγαίο. Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το δεχτεί ποτέ αυτό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline