Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  23:09:36

Πρώτη δυσάρεστη νίκη της αδίστακτης βιτριολίστριας. Εξαίρεσε κάθε γυναίκα ως ένορκο... Τέσσερις οι άνδρες ένορκοι μαζί με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα. Δύο οι γυναίκες δικαστές.. Η δεύτερη μεθόδευση-πρόκληση. Κύριο

Η δεύτερη κρυφή αλλά μεθοδική πρόκληση της είναι να διπλασιασθεί ο χρόνος έκτισης και να αποφυλακισθεί στη χειρότερη περίπτωση, μόνο μετά 4 χρόνια στις φυλακές από σήμερα (με συνυπολογισμό και της μακράς προφυλάκισης).

1. Ειδικότερα, ήδη στις φυλακές Θηβών ,από τον Ιούνιο του 2020 που προφυλακίσθηκε, εργάζεται μέσα τη φυλακή... Με συνέπεια ο χρόνος της φυλάκισης της, εάν συνεχίσει να δηλώνει εργαζόμενη και μετά τη δικαστική καταδίκη , να λογαριάζεται ως διπλός . Με συνέπεια τη βέβαιη αποφυλάκιση της σε 4 χρόνια από σήμερα εάν καταδικασθεί για δολοφονική πρόθεση και αποφυλάκιση σε λίγους μήνες εάν καταδικασθεί για σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, όπως ζητεί.

2. – Οι ένορκοι στη δίκη είναι τελικά μόνο άντρες, λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας
Ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, πρόσθεσε πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους».

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάιο του 2020 και έμελλε να της αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της δίκης ο δικηγόρος της, Νίκος Αλεξανδρής είπε ότι η Ιωάννα «δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη», μίλησε στην εκπομπή «TLive» στον ALPHA.
Ο κ. Νίκος Αλεξανδρής, πρόσθεσε πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους». Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε «ασέβεια» της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν». Εκτιμάται, ότι η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την ημέρα, που έγινε απόπειρα κατά της ζωής της και τελικά έμελλε να της καταστρέψει τη ζωή.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ' όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.
«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αλήθεια και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η δήλωση του δικηγόρου της 37χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου
«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο» δήλωσε ο δικηγόρος της 37χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της.

Ακόμη ανέφερε: «Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και θα πρέπει να τη μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα.

» Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς το νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι η Ιωάννα τού είπε ότι δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. «Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει τη διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από το ρόλο μου ως υπεράσπιση. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον αν η εντολέας του θα ζητήσει συγνώμη από την Ιωάννα, είπε ότι θα το πει η ίδια στην απολογία της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline