Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  18:27:53

28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις και εφέτος η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ». Εισηγήσεις να απαγορευτούν τελείως τα παιδικά πάρτι. Κύριο

Εκτιμάται, καθώς κλιμακώνονται οι μολύνσεις στις ηλικίες από 12 και κάτω, όπου δεν γίνονται εμβολιασμοί, ότι αυτές οι συνάξεις θα αποτελέσουν νέες εστίες μολύνσεων ανάμεσα στα παιδιά, στους φίλους και στις οικογένειες τους.

Ειδοποιήθηκαν, ήδη όλοι οι αρμόδιοι φορείς από την Προεδρία της Δημοκρατίας και τις στρατιωτικές μονάδες έως του Δήμους και τις Περιφέρειες για τις νέες αναβολές τη επετείου σε όλη την Ελλάδα, με πρώτη εκείνη της Θεσσαλονίκης. Λόγω της νέας φάσης-κλιμάκωσης της πανδημίας ο φετινός εορτασμός της επετείου, θα έχει άλλον τόνο καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, όσες εκδηλώσεις τελεστούν θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Χωρίς επίσης τις καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις που δίνουν τον δικό τους χρώμα, θα γίνει και εφέτος ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και της διασποράς του ιού στην κοινότητα που πολλαπλασιάζεται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ακύρωση των παρελάσεων είναι επιβεβλημένη, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στις παρελάσεις, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί και επιπλέον μετά τα κρούσματα απειθαρχίας ,που σημειώθηκαν και πάλι στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος..

Ετσι, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών , εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, όσες εκδηλώσεις τελεστούν θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα, σε κάθε σχολείο με την απαραίτητη χρήση μάσκας και όλα τα μέτρα προστασίας για την τήρηση αποστάσεων, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή στον σημαιοφόρο, ανά τάξη και τους παραστάτες που θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία στη σημερινή δοξολογία, και κατάθεση στεφάνων.

Στα σχολεία, οι εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου οι γιορτές πέρυσι πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα και είχαν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών, ενώ σε πολλά σχολεία έκαναν και μαθήματα.

2.«Φρένο» στα παιδικά πάρτι ζητούν με ανησυχία οι ειδικοί . Οι προτάσεις στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο για αλλαγές στα πρωτόκολλα με τα μέτρα προστασίας και ειδικά στα σχολεία, η Επιτροπή θα δει τα δεδομένα 20 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρας, το ενδεχόμενο αλλαγής στα πρωτόκολλα με τα μέτρα προστασίας στα σχολεία, αλλά και τα παιδικά πάρτι που βοηθούν στην διασπορά του ιού μεταξύ των παιδιών, μίλησε στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ.Παγώνη αναφορικά με το ενδεχόμενο για αλλαγές στα πρωτόκολλα με τα μέτρα προστασίας και ειδικά στα σχολεία, τόνισε ότι πρώτα η Επιτροπή θα δει τα δεδομένα 20 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων, όπου θα φανεί η μεταδοτικότητα, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα.

«Οι μελέτες μέχρι τώρα δείχνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα δεν συγκρίνεται με καμία, είναι πολύ μεταδοτική και ειδικά στα παιδιά», υπογράμμισε η κ. Παγώνη.
Πρέπει να γίνει σύσταση να σταματήσουν τα παιδικά πάρτι
Αναφερόμενη στην συζήτηση για τα παιδικά πάρτι, σημείωσε ότι αρχικά την ευθύνη την έχει ο γονιός για το παιδί του, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να γίνει σύσταση ώστε να σταματήσουν τα παιδικά πάρτι.

Παράλληλα, τόνισε ότι ειδικά στους παιδικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά δεν φορούν μάσκες πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα.

Για την τρίτη δόση η κ. Παγώνη είπε ότι βοήθησε πάρα πολύ ανθρώπους υψηλού κινδύνου. «Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι επιτροπές θα κρίνουν ποιες ομάδες πληθυσμού θα κάνουν την τρίτη δόση», είπε.
Αναφερόμενη στα ποσοστά εμβολιασμό των φοιτητών είπε ότι έχει εμβολιαστεί το 80%, ωστόσο σημείωσε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι οι φοιτητές στις θεολογικές σχολές είναι εμβολιασμένοι σε χαμηλό ποσοστό.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, είπε ότι έκλεισε η ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς όπως ανέφερε υπήρχαν δυο κλίνες μέχρι χθες οι οποίες γέμισαν και αυτές. «Δεν περιμέναμε αυτή την εποχή να είχαμε τέτοια πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ιός είναι υπερμεταδοτικός ιός και τόνισε ότι πρέπει να μπουν αυστηρά πρωτόκολλα. «Δεν μπορεί να γίνονται πάρτι και πανηγύρια», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline