Σάββατο 4 Μαϊου 2024  03:46:56

Βορίδης ολίγον ασυλλόγιστα: «Κανονικά οι παρελάσεις και οι εορτασμοί την 28η Οκτωβρίου και στη Θεσσαλονίκη. Με ελεύθερη συμμετοχή ανεμβολίαστων παντού». Με μόνη ισχυρή παρότρυνση την χρήση μάσκας. Κύριο

Ο υπουργός Υγείας έχει γίνει αποδέκτης επιφυλάξεων ή και αρνητικών εισηγήσεων από καθηγητές και συνδικαλιστές γιατρούς, (Παγώνη) ενώ ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης είχε εκφράσει τη άποψη για παρελάσεις και εορτασμούς αλλά με περιορισμένη συμμετοχή και παρουσία κοινού.

Την πραγματοποίηση των παρελάσεων και των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη , διπλών μάλιστα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Φυσικά με αναφορά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ελεύθερη συμμετοχή ακόμα και ανεμβολίαστων προσώπων . Ακόμα και περιοχών με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων και πάλι, τα οποία απαιτούν νέα περιουσιακά μέτρα και ειδικές προφυλάξεις. Ιδιαίτερα σε όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη και άλλες περιοχές..

Καθώς η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μίνι λοκντάουν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, η συζήτηση για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί ή όχι έχει απασχολήσει έντονα τους ειδικούς και τους πολίτες. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η απόφαση έχει πλέον ληφθεί και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Ερωτηθείς σχετικώς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Μάκης Βορίδης επιβεβαίωσε πως θα γίνουν κανονικά οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας πως η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όχι μόνο των εμβολιασμένων.
Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η παρέλαση θα γίνει «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας».
«Έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων. Γίνονται διαδηλώσεις όπως είναι δικαίωμα των πολιτών επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως μόνο την παρέλαση δεν θα κάνουμε. Προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».

- Ενώ ο υπουργός Υγείας κ.Πλεύρης έδειξε να μην έχει καμία συμμετοχή στην απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, αλλά έχει γίνει αποδέκτης αρνητικών-επιφυλακτικών εισηγήσεων για παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου και μάλιστα πλήρως ελεύθερες, ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε μια συμβιβαστική άποψη, που δεν έγινε δεκτή από το κ.Βορίδη. Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας μόλις στις 2 Οκτωβρίου για το θέμα των παρελάσεων δήλωσε ότι «θα μελετήσουμε επίκαιρα δεδομένα και θα ληφθούν αποφάσεις την επόμενη εβδομάδα», σε κάθε περίπτωση «υπάρχει η σκέψη να μην έχουμε την παρέλαση με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τη μεγάλη συνάθροιση κοινού», θυμίζοντας τη στρατιωτική παρέλαση που έγινε πέρυσι στην Αθήνα την 25η Μαρτίου και η οποία «ενίσχυσε το εθνικό φρόνημα χωρίς κατ' ανάγκην να έχει υψηλό συγχρωτισμό.

Πάνω από όλα για μας είναι το ζήτημα της δημόσιας υγείας», δήλωσε κατηγορηματικά και έκλεισε το εν λόγω θέμα με τη διαπίστωση, «οι αποφάσεις που θα ληφθούν για τη στρατιωτική παρέλαση θα αφορούν και τις μαθητικές παρελάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα», θυμίζοντας και την περυσινή έξαρση κρουσμάτων τον Οκτώβριο, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline