Σάββατο 4 Μαϊου 2024  05:04:10

Οι λαμογιές του διεφθαρμένου Τ. Ερντογάν με τους εργολάβους-κατασκευαστές, όπως παλαιότερα με τον «φίλο» Ντ. Τράμπ.. Του έχτισε το Παλάτι με αντάλλαγμα χρυσοφόρα δημόσια έργα. Κύριο

1.Στα Pandora Papers και ο κατασκευαστής του Παλατιού του Ερντογάν με τις μεγάλες δουλειές και μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό. Νέες βολές κατά του Τούρκου προέδρου από την αντιπολίτευση μετά τις διεθνείς αποκαλύψεις.


Η Rönesans Holding, η οποία έχτισε το Λευκό Παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είχε κερδίσει διαγωνισμούς δισεκατομμυρίων, είχε μεταφέρει χρήματα στις Παρθένους Νήσους στη Βρετανία, η οποία είναι επίσης γνωστή ως φορολογικός παράδεισος.
Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία της DW, βασιζόμενη στα Pandora Papers, η Rönesans Holding μετέφερε μερικά από τα κέρδη που αποκόμισε από δημόσια έργα στις Παρθένες Νήσους προκειμένου να αποφύγει τους φόρους.

Ο τουρκικός κατασκευαστικός κολοσσός έχει χτίσει δεκάδες δημόσια κτίρια, ανάμεσά τους το προεδρικό μέγαρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλά νοσοκομεία.
Ο Ερμάν Ιλιτζάκ μετέφερε τα χρήματα στις Παρθένες Νήσους στο όνομα της μητέρας του, Αϊσέ Ιλιτζάκ, η οποία φέρεται να μετέφερε σε φορολογικούς παραδείσους μέσα σε ένα χρόνο 210.736.132 δολάρια.

Κι ενώ η μητέρα του Τούρκου κατασκευαστή, με στενές σχέσεις με τον Ερντογάν, μετέφερε τον πλούτο του σε φορολογικούς παραδείσους, ο Ερμάν Ιλιτζάκ, διπλασίαζε τον δηλωμένο προσωπικό του πλούτο από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

2.Αντιπολίτευση: Η Τουρκία το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος

Το θέμα «τσίμπησε» η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, η οποία βρήκε άλλο ένα... πάτημα κατά του Ερντογάν.
«Καταγγέλλεται ότι η εργολαβική εταιρεία που έχτισε το παλάτι του Ερντογάν και πολλά νοσοκομεία, μετέφερε λαθραία τα χρήματα που κέρδιζαν στην Τουρκία σε φορολογικούς παραδείσους στο εξωτερικό. Λέγεται ότι το ποσό που αυτή η εταιρεία εισήγαγε λαθραία σε φορολογικούς παραδείσους μέσα σε ένα χρόνο είναι 211 εκατομμύρια δολάρια. Λέγεται επίσης ότι έγινε μία δωρεά 105 εκατομμυρίων δολαρίων από αυτούς τους off-shore λογαριασμούς, η διεύθυνση των οποίων είναι άγνωστη προς το παρόν. Δωρεά 105 εκατ. δολαρίων!

Σε ποιον και για ποιο λόγο η εταιρεία αυτή έκανε μια δωρεά τόσο μεγάλη; Την ώρα που εισπράττεται φόρος από όσους πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό, ακόμη και από το ψωμί που τρώει το έθνος σε αυτή τη χώρα, τί είδους άνθρωποι είναι όσοι μαζεύουν όλες τις προσφορές στην Τουρκία, για να μεταφέρουν τα χρήματα που κερδίζουν στην Τουρκία σε φορολογικούς παραδείσους;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Φαίκ Οζτράκ, ο οποίος χαρακτήρισε την Τουρκία «πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Αντ' αυτού, ο Ερντογάν και οι κυβερνήσεις του επέτρεψαν να περάσουν λαθραία δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και στην Τουρκία να μην πληρώνουν ούτε ένα φόρο. Η Τουρκία έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον κόσμο με αυτές τις ανήθικες πρακτικές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του CHP.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline