Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  22:37:34

Ο υπόκοσμος στην Ελλάδα υπάρχει και είναι σε δράση. Νέα δολοφονία μαφιόζου στον Άγιο Παντελεήμονα σε ώρα αιχμής. Αρχηγέτης νεοναζιστής οργανώνει ομάδες τραμπούκων χρυσαυγιτών. Κύριο

Γνωστοί και οι δύο στις αστυνομικές αρχές για τις σκοτεινές τους σχέσεις αι δράσεις στον χώρο του οικονομικού και πολιτικού υποκόσμου, πάντα όμως εγκληματικού και βίαιου.

1.Ένας 39χρονος άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είναι το τελευταίο θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης στο κέντρο της Αθήνας, με πλήθος κόσμου γύρω. Το νέο έγκλημα τελέστηκε χθες βράδυ, στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το θύμα δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς στο κεφάλι και την κοιλιακή χώρα, με 9αρι πιστόλι, ενώ βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο καφετέριας, στην οδό Λιοσίων. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες επέβαιναν σε ένα λευκό αυτοκίνητο Toyota Yaris και διέφυγαν. Μετά το περιστατικό, στην περιοχή έσπευσαν κλιμάκια της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ, καθώς και δυνάμεις των ΜΑΤ, υπό το φόβο έντασης λόγω του μεγάλου εκνευρισμού φίλων και συγγενών του.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο 39χρονος ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού και παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. Με ανάμιξη σε υποθέσεις σωματεμπορίας, καταστημάτων πορνείας, εκβιασμούς, προστασίες, διακίνηση ναρκωτικών αντιπαλότητες μεταξύ του υποκόσμου και άλλες σκοτεινές υποθέσεις. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση της αστυνομίας. Από τον τόπο του εγκλήματος περισυνελέγησαν κάλυκες και οπτικό υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος, τα οποία εξετάζονται από τις αρχές, ενώ λαμβάνονται και καταθέσεις καθώς την ώρα της δολοφονίας υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι στο σημείο.

2.Ποιός είναι ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ

Ο συλληφθείς φαίνεται να έχει παρελθόν στη Χρυσή Αυγή ενώ πλέον ανήκει σε παράλληλη θυγατρική οργάνωση του νεοναζιστικού κόμματος.

Γνώριμος στις Αρχές και στους ακροδεξιούς κύκλους φαίνεται να είναι ο 30χρονος ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα 4 πλημμελήματα.

Ο συλληφθείς φαίνεται να έχει παρελθόν στη Χρυσή Αυγή ενώ πλέον ανήκει σε «αδερφάκι» του νεοναζιστικού κόμματος.
Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2019 και για επεισόδια με αναρχικούς στην Καλλιθέα στη διάρκεια παρέλασης για τη επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Πιο πρόσφατα, είχε προσαχθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σε επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά των μέτρων για COVID.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., έχει δραστηριοποιηθεί και στις τάξεις της ακροδεξιάς ομάδας Propatria.

Επιπλέον, αναρτήσεις σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και φωτογραφίες αποτυπώνουν ενεργό δράση του με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν.
Σε αυτές, στο μπράτσο του φαίνεται να έχει κάνει τατουάζ την σβάστικα και από κάτω το ναζιστικό σύνθημα Blut und Ehre (αίμα και τιμή). Επίσης σε μια από αυτές εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά στον Παρθενώνα.
Φέρεται επίσης να έχει συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις ακροδεξιών και άλλες δραστηριότητες των Propatria, καθώς και σε περιφρουρήσεις σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline