Σάββατο 18 Μαϊου 2024  00:23:35

Πρόστιμο 3.000 ευρώ η ποινή σε δασκάλους και καθηγητές εάν συνεχίσουν την απεργία τους, -που κρίνεται παράνομη και καταχρηστική- κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Αδιάλλακτη πάντα η κ.Κεραμέως. Κύριο

Χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού και υποχώρησης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνεχίζει την υπεράσπιση του θεσμικού- νομοθετικού της έργου, μέσα από συνεχείς συγκρούσεις με τους εκπαιδευτικούς και διαρκείς προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

1.Μια ακόμα δικαστική νίκη της υπουργού Παιδείας, παρά την κινητοποίηση πίεσης δασκάλων και καθηγητών την περασμένη εβδομάδα έξω από το Εφετείο.Παράνομη έκρινε και το Εφετείο την απεργία - αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση και απαγορεύει τη συνέχισή της. Με επιβολή προστίμου και μάλιστα σε κάθε ημερήσια παραβίαση.

3.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε παράβαση της απόφασης

Οι συνδικαλιστικές Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών είχαν προσφύγει κατά τη πρωτόδικης απόφασης που επίσης είχε κρίνει παράνομη την απεργία τους αλλά και πάλι δεν δικαιώθηκαν. Το Εφετείο έκρινε άμεσα εκτελεστή την απόφαση, ενώ προβλέπει και ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβασή της από τις Ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ). Κατόπιν αυτής της απόφασης δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων όπως έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τον σχετικό νόμο.

Η υπουργός Παιδείας έχει μιλήσει με σκληρή γλώσσα κατά των συνδικαλιστών λέγοντας ότι δεκαετίες τώρα ( 40 χρόνια) δεν θέλουν την αξιολόγηση και ότι τα σωματεία δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έχει δηλώσει επίσης πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση μετά τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών. Σχολιάζοντας τη διαδικασία, είπε ότι θα υπάρξουν δύο στάδια. Στο πρώτο θα αξιολογηθεί η λειτουργία του σχολείου και η εκπαιδευτική δραστηριότητα. Στο δεύτερο στάδιο θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline