Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  22:32:38

Η Ελλάδα αποχαιρετά με σεβασμό και κηδεύει τη Φώφη Γεννηματά. Θα αναπαυθεί στο μνήμα του πατέρα της. Θα εκφωνήσει επικήδειο και ο 17χρονος γιός της. Κύριο

Πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου., για τη προληπτική του αντιμετώπιση και σύγχρονη θεραπεία, με την ονομασία «Φώφη Γεννηματά» προωθεί η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παν. Πικραμένος.

1.Στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών το 1994, θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ο ενταφιασμός της Φώφης Γεννηματά.

«Πολύτιμες κοινωνικές και πολιτικές παρακαταθήκες αποτελούν η υποδειγματική στάση ζωής που τήρησε η Φώφη Γεννηματά και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τις προκλήσεις, καθώς και το σύστημα αξιών που υπηρέτησε», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην εισήγηση του προς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, που συνήλθε σήμερα εκτάκτως προκειμένου «να αποδώσει τις δέουσες τιμές σε μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής, τη Φώφη Γεννηματά».

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο με πρόταση του δημάρχου αποφάσισε ομόφωνα τον τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμό της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Επίσης, αποφασίστηκε να παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων.

«Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της σεμνής και ευγενούς πολιτικού, της μητέρας και συζύγου που αντιμετώπισε με ψυχραιμία, γαλήνη και γενναιότητα τις μεγάλες προκλήσεις, βύθισε στο πένθος την Ελλάδα και την Αθήνα. Ο θάνατος την απέσπασε από τον δημόσιο βίο στον οποίο πρόσφερε θετικές υπηρεσίες και από την αφοσίωση των οικείων της για να την παραδώσει στην αθανασία» ανάφερε στην εισήγηση του ο δήμαρχος και υπογράμμισε: «Με το ακαταμάχητο σθένος που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αρχές και τον ελληνικό λαό, υπήρξε από τους στυλοβάτες της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ζωής της χώρας και παρέμεινε στις επάλξεις μέχρι τέλους».

1.Σήμερα στις 10:00 θα τεθεί η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη - Επικήδειοι από τον γιο της, Γιώργο, την πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛ -Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00 στη Μητρόπολη και η ταφή της θα γίνει στο Α' νεκροταφείο Αθηνών - Πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου με την ονομασία «Φώφη Γεννηματά» προωθεί η κυβέρνηση
Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα και σήμερα στην Χαριλάου Τρικούπη. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, βρίσκονται στα γραφεία του κόμματος προσπαθώντας να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Όλοι συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που χθες άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 12:04 το μεσημέρι. Η είδηση της απώλειας της, προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Οι συνεργάτες της βρέθηκαν εμβρόντητοι μπροστά στο γεγονός, χωρίς κανένας να μπορεί να κρύψει τα δάκρυα του. Και σήμερα, πλήθος κόσμου επισκέπτεται τα γραφεία θέλοντας να αφήσουν ένα λευκό λουλούδι στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Σήμερα στις 10:00 το πρωί θα τεθεί η σορός της προέδρου σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 14:00 στη Μητρόπολη και η ταφή της θα γίνει στο Α' νεκροταφείο Αθηνών. Επικηδείους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος Γεννηματάς- Τσούνης.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος».

Την ίδια ώρα μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Σε ένδειξη πένθους η Βουλή διακόπτει για μία εβδομάδα τις εργασίες της, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της 27ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline