Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  16:52:38

Δυο περιπτώσεις Ελλήνων γονέων, γενναίες και υποδειγματικές. Γιαννιτσά – «Έτσι ήθελε ο Θεός, δεν υπάρχει γυρισμός»: O πατέρας του 27χρονου που πέθανε σε αγώνα Motocross. Η μητέρα του άτυχου 15χρονου, που έγινε δότης 7 οργάνων του. Κύριο

Δώρισε επτά του ζωτικά του όργανα για να συνεχίσει να ζει μέσα σε άλλους ανθρώπους, που τα είχαν ανάγκη ζωής, με τα μάτια, τα πνευμόνια, την καρδιά και άλλα όργανα του...

1.Θρήνος στα Γιαννιτσά καθώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 27χρονος, Αλέξανδρος Γεωργαντάς, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 18 Οκτωβρίου σε αγώνα motocross.

O άνδρας νοσηλευόταν από την πρώτη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο μετά από πολυήμερη μάχη στην Εντατική κατέληξε.
Ο 27χρονος είχε τραυματιστεί μαζί με ένα ακόμη νεαρό, 16 ετών, η κατάσταση του οποίου παρουσιάζει βελτίωση. Η τραγική είδηση ανακοινώθηκε το πρωί από τους θεράποντες γιατρούς στον πατέρα του.

«Έτσι ήθελε ο Θεός. Δεν υπάρχει γυρισμός»
«Κάναμε δύο τεστ εγκεφαλικού θανάτου και αυτό τίποτα άλλο. Και τα δύο ήταν θετικά οπότε δεν υπάρχει γυρισμός» ανέφερε συντετριμμένος ο πατέρας του 27χρονου στο MEGA.

Όλες αυτές τις μέρες, ο ίδιος προσευχόταν για ένα θαύμα που όμως δεν έγινε. Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί είχαν επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης του παιδιού του, με τις ελπίδες τα τελευταία 24ωρα να αρχίζουν να εξανεμίζονται. «Έτσι ήθελε ο Θεός, τι να κάνω. Δεν υπάρχει γυρισμός», πρόσθεσε ο πατέρας του 27χρονου.

Την τραγική είδηση πληροφορήθηκε το πρωί και ο πατέρας του δεύτερου τραυματία. Του 16χρονου παιδιού που παραμένει σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης εδώ και 17 μέρες, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
«Ο μικρός αποσωληνώθηκε, είναι καλύτερα μέρα με τη μέρα, θέλει να φύγει οπωσδήποτε, τίποτα να γίνει η μαγνητική για να τον βγάλουνε», τονίζει ο πατέρας του 16χρονου.

2.Συγκλονίζει και η μητέρα του 15χρονου που πέθανε – Δώρισαν τα όργανά του – «Να χαρίσουμε ζωή»
Μέσα σε λίγες ημέρες οι γονείς του κλήθηκαν να τον αποχαιρετήσουν για

πάντα και μέσα στην οδύνη τους κατάφεραν να πάρουν την σπουδαία απόφαση και να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους που τόσο νωρίς έφυγε από την ζωή
Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια της μητέρας του Ντίνου, 15 ετών, που έφυγε από την ζωή στις 30 Οκτωβρίου, χτυπημένος από οξεία εγκεφαλομινιγγίτιδα.

Μέσα σε λίγες ημέρες οι γονείς του κλήθηκαν να τον αποχαιρετήσουν για πάντα και μέσα στην οδύνη τους κατάφεραν να πάρουν την σπουδαία απόφαση και να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους που τόσο νωρίς έφυγε από την ζωή.
«Μονό αυτό θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα στο 2021» είπε με τρεμάμενη φωνή η μητέρα του Παρασκευή Νικολοπούλου και συμπλήρωσε: «να χαρίσουμε ζωή».

Ο Ντίνος, ο καλοκάγαθος γίγαντας, όπως αναφέρουν όλοι στο Μεσολόγγι ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και χάρισε ζωή σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.
Το ήπαρ, η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί και οι κερατοειδείς προσφέρθηκαν σε ανθρώπους που χρόνια ζούσαν με την ελπίδα.
Η καρδιά του Ντίνου θα χτυπά σε έναν 44χρονο ο οποίος από το 2008 δίνει γενναία μάχη και υποστηρίζεται από μηχάνημα εξωτερικής καρδιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline