Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  16:14:21

ΣΚ με σαφάρι σε κλίμα εναντίωσης και πίεσης... 8.000 αστυνομικοί και 1900 μικτά συνεργεία ελέγχου, για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιεμβολιαστών. Εντολές όχι για συστάσεις αλλά για ποινές- πρόστιμα. Κύριο

Καμπάνες σε ασυνείδητους μαγαζάτορες και παραβατικούς πελάτες. Οι πάντες στην αγορά και την κοινωνία πλέον είναι ενάντιοι, πολέμιοι στα μέτρα που αρχίζουν από σήμερα. Εξεγερμένοι οι μικροί καταστηματάρχες σ' όλη την Ελλάδα, στηρίζονται από τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. Δεν τα θεωρούν ούτε ρεαλιστικά ούτε εφαρμόσιμα.

Οι αυστηροί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, φιλόδοξοι κατά πάντα, άρχισαν από χθες Παρασκευή το βράδυ, ώρες εξόδου της νεολαίας από μικτά κλιμάκια στην Αττική , Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις και τα Θεσσαλονίκη( αστυνομικοί, δημοτικοί , υγειονομικοί, ΕΑΔΕ). Όμως οι επίμονοι, μεγάλοι και φιλόδοξοι έλεγχοι κατά των (αμετανόητων και επικίνδυνων) αντιεμβολιαστών θα συστηματοποιηθούν από σήμερα Σάββατο με 1.900 κλιμάκια-συνεργεία ελέγχων από 3-5 άτομα.- Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών κάθε είδους για νυχτερινή διασκέδαση, εστίαση και λιανεμπόριο.
Σκοπός από την Κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του Star, οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν σε χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου, όπου τέθηκε επί τάπητος ο συντονισμός των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων επιστρατεύονται 8.000 αστυνομικοί με 1.900 κλιμάκια, άλλοι ειδικοί υπάλληλοι και 400 στελέχη της αρχής Αιαφάνειας. Τα μεικτά κλιμάκια θα πραγματοποιούν ελέγχους από το Σάββατο σε όλη τη χώρα και ορισμένα και την Κυριακή ως το μεσημέρι σε υπαίθριους κυρίως χώρους,..

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο.

Γεωργιάδης με πρόταση-«λύση» από το παρελθόν και χωρίς δικαίωμα εισόδου σε κανένα κατάστημα – Με click away θα μπορούν να ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι

Το... ξεχασμένο click away επί πεζοδρομίου προτείνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ως την άλλη λύση εκτός της φυσικής παρουσίας σε κάποιο κατάστημα από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου που ξεκινά η ισχύς των νέων μέτρων για τους ανεμβολιάστους, οι οποίοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό test – rapid ή μοριακό – για να μπουν εντός των εμπορικών μαγαζιών.
Αν και ξεκαθάρισε ότι η κατεύθυνση που δίνει ο ίδιος είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί «από κει και πέρα ο καθένας θα κρίνει», θύμισε ότι σε ισχύ βρίσκεται ακόμη το μέτρο του click away και οι ανεμβολίαστοι πελάτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός, σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Οpen», τόνισε ότι «δεν απαγορεύεται το click away, επιτρέπεται», υπογραμμίζοντας ότι το rapid test χρειάζεται για την είσοδο στο κατάστημα.
Σύμφωνα με τον υπουργό, «αν κάποιος πελάτης δεν θέλει ούτε να κάνει rapid test ούτε να "ασχοληθεί" με κανένα από τα μέτρα, μπορεί να παραλάβει την παραγγελία του χωρίς να μπει στο κατάστημα. Έξω, σε ανοιχτό χώρο, δεν απαγορεύεται να είναι κάποιος χωρίς rapid test, στον εσωτερικό χώρο πρέπει να το έχεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline