Κυριακή 12 Μαϊου 2024  03:11:17

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πολλαπλάσιο, πλέον, μολύνσεων-νοσηλειών-θανάτων: Χθες με 2.000 κρούσματα, με ράντζα σε νοσοκομεία και τετραπλασιασμό των νέων μολύνσεων κατά τα νέα λύματα. Περιοχή κινδύνων το κέντρο της Αθήνας. Κύριο

Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Περιφέρειας Αττικής, από τον Πειραιά, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα και την Αθήνα έως το Λαύριο, την Ραφήνα και τον Ασπρόπυργο ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021.

Έκτοτε, το ιικό (μολυσματικό) φορτίο αυξάνεται σταδιακά με τη μεγαλύτερη αύξηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά η μέση εβδομαδιαία τιμή του ιικού φορτίου τετραπλασιάστηκε από το Σεπτέμβριο 2021 μέχρι σήμερα, με ανάλογες ζοφερές προβλέψεις για πολλαπλάσιες μολύνσεις, νοσηλείες και θανάτους..

1.Ολο και χειρότερα, δοκιμασία που δεν έχει τέλος δηλαδή ταβάνι. Την τελευταία εβδομάδα, 01-07/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε αυξητική τάση, με στατιστικά σημαντική μεταβολή (+61%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 25-31/10/21. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021. Έκτοτε, το ιικό φορτίο αυξάνεται σταδιακά με τη μεγαλύτερη αύξηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά η μέση εβδομαδιαία τιμή του ιικού φορτίου τετραπλασιάστηκε από το Σεπτέμβριο 2021 μέχρι σήμερα.

2.Μπορεί πλέον η Αττική να καταγράφει πολύ περισσότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα, μιας και από τα 8.613 στο σύνολο της χώρας τα 1.999 εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ωστόσο ο εν λόγω αριθμός προκαλεί έντονη, πρόσθετη ανησυχία στο επιστημονικό επιτελείο της χώρας μας. Είναι συνεχής η χειροτέρευση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως σε λίγες άλλες περιοχές. Με μεγάλες συνέπειες οικονομικές και κοινωνικές και αναγκαίας περίθαλψης, που έχουν δοκιμασθεί πολύ.

Η Αττική αρχίζει και πάλι να μπαίνει στο «μάτι» του κοροναϊού, κεντρικά και με ένταση, μετά από... ένα καλοκαιρινό διάλλειμα όπου η πανδημία μεταφέρθηκε στα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.
-Στην κορυφή της λίστας με την κατανομή στην Αττική βρίσκεται σταθερά ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 623 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 277 μολύνσεις.
-Ένα κρούσμα λιγότερο, δηλαδή 276, δίνει ο Βόρειος Τομέας Αθηνών.
-Ακολουθεί ο Πειραιάς με 256 κρούσματα και στη συνέχεια η Ανατολική Αττική με 245. Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων και στον Νότιο Τομέα Αθηνών με 209 νέες μολύνσεις.
-Τέλος, σε διψήφια κρούσματα μένει η Δυτική Αττική με 87 μολύνσεις και τα νησιά του Αργοσαρωνικού με 26.

Ο συνολικός πίνακας είναι αποκαλυπτικός και διδακτικός:
• Κεντρικός Τομέας Αθηνών 623
• Δυτικός Τομέας Αθηνών 277
• Βόρειος Τομέας Αθηνών 276
• Πειραιάς 256
• Ανατολική Αττική 245
• Νότιο Τομέα Αθηνών 209
• Δυτική Αττική 87
• Νησιά του Αργοσαρωνικού 26

Δείτε την κατανομή των κρουσμάτων στην υπόλοιπη Ελλάδα:

dr3

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline