Δευτέρα 13 Μαϊου 2024  16:11:52

Αλ. Τσίπρας αντιγράφοντας μέτρια γερμανική ταινία του 2004. «Οι μέρες αφθονίας σας τελειώνουν και θα έρθει η μέρα που όλα θα ελεγχθούν...». Κύριο

Η αγόρευση για τη σύσταση Εξεταστικής και τα κονδύλια σε ΜΜΕ- Ιστοσελίδες. Κύριος στόχος ο Στ. Πέτσας, δεύτερος ο Θ. Σκυλακάκης.

Κατά την κριτική του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τον Μάο του 2005«Οι Μέρες Της Αφθονίας Σας Είναι Μετρημένες», θα μπορούσε να ήταν ένα σύνθημα γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο, σε κάποιον τοίχο των Εξαρχείων, όμως δεν είναι. Είναι ταινία! Μια ταινία, που ασχολείται, με την «επανάσταση» των μικροαστών! Ανθρώπων, δηλαδή, που δεν αντιλαμβάνονται την ταξικότητα των κοινωνικών αγώνων. Και, κυρίως, δεν αντιλαμβάνονται τον πρωτοπόρο ρόλο της εργατικής τάξης σε αυτόν τον αγώνα. Θεωρούν, πως φτάνει ο οργή, για να αλλάξει ο κόσμος. Ετσι, δεν αργούν να οδηγηθούν στην απογοήτευση και στη συνέχεια στην παραίτηση. Και, πολλές φορές, δυστυχώς, στο αντίπαλο στρατόπεδο.

1.Υπερψηφίστηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων και κρατικής χρηματοδότησης σε ΜΜΕ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εξεταστική αναφορικά με για τις «λίστες Πέτσα» και την Opinion Poll έλαβε 142 θετικές ψήφους (ψήφισαν 249 βουλευτές), γεγονός που αποτελεί σημαντική κοινοβουλευτική ήττα για τη Νέα Δημοκρατία.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «δεν είναι θέμα νομικό ή ποινικό. Είναι θέμα ηθικής. Είναι βαθύτατα ανήθικο αυτό που κάνατε. Η Βουλή κάνει σήμερα το πρώτο βήμα για να λυτρωθεί η κοινωνία μας από την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη Δημοκρατία που γνώρισε η χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά».

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «ο κόσμος φοβάται, δεν έχει να βγάλει το μήνα και εσείς στήσατε πάρτι και καθεστώς με τα λεφτά του Δημοσίου». Συνέχισε με έμφαση πως «ότι και να κάνουν πια τα media, η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε επίσης ότι «την ώρα που κλεινόμασταν σπίτια μας σε λοκντάουν και δεν στήριζε ο ΕΣΥ ο κ. Μητσοτάκης έδινε πακτωλό χρημάτων για καθεστώς σε ΜΜΕ».

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι αντιλαμβάνεται ότι «ο κ. Μητσοτάκης σωστά φοβήθηκε πως η παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία για χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσκοπήσεων θα ανοίξει και στην Ελλάδα τη συζήτηση για τις πρακτικές της κυβέρνησής του απέναντι στα ΜΜΕ. Πέντε μήνες πριν οδηγηθεί σε παραίτηση, δεχόταν βραβείο για την ελευθερία των ΜΜΕ, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη, τον ειδικό να μιλήσει για ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, έχει το knowhow».

«Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη φαντάζει Αρσακειάδα, παραιτήθηκε για ένα εκατ. ευρώ, ενώ εδώ ρέουν τα εκατομμύρια κρατικού χρήματος και δεν τρέχει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σε υψηλούς τόνους, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως «η κοινοβουλευτική πλειοψηφία έθαψε σε κάποιο συρτάρι το φάκελο που έστειλε η Δικαιοσύνη για τους κ. Πέτσα και Σκυλακάκη, μετά την έρευνα για κακουργηματική απιστία κατά του Δημοσίου για τη λίστα Πέτσα. Μην έχετε καμία αμφιβολία, οι ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν, και πλέον δεν υπάρχει παραγραφή γιατί αλλάξαμε το Σύνταγμα, μη νομίζετε ότι θα γλιτώσετε».

«Το μέγα ζήτημα δεν είναι το νομικό ή ποινικό, αλλά πρωτίστως το ηθικό. Ανήθικο την ώρα που είχαμε κλειστεί όλοι στα σπίτια μας με απανωτά λοκντάουν, μέσα στο φόβο και την ανασφάλεια, που γέμιζαν όπως τώρα τα νοσοκομεία με ασθενείς Covid, ο κ. Μητσοτάκης αποφάσιζε να τα αφήνει δίχως επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά την ίδια ώρα να δίνει ένα πακτωλό χρημάτων, λεφτά των φορολογουμένων, για να φτιάξει ένα καθεστώς στα ΜΜΕ για να τον λιβανίζουν» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνέχισε τονίζοντας ότι «αντί για καμπάνια ενημέρωσης και καμπάνια πειθούς για το εμβόλιο είχαμε προπαγάνδα για το Μωυσή και το τσιτάχ. Καμία έγνοια για την προστασία των πολιτών και τη δημόσια Υγεία».

«Αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Η χώρα μας κατάφερε να είναι στην κορυφή της Ευρώπης σε θανάτους και στον πάτο της σε εμβολιασμούς, έπιασε τόπο η καμπάνια» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Αν και έχετε την πλειοψηφία, φοβάστε που θα ανοίξει αυτός ο φάκελος, γιατί θα φωτίσει τους δόλιους τρόπους που με χρήματα των φορολογουμένων στήσατε καθεστώς φαυλοκρατίας. Σε λίγους μήνες η αριστεία και οι φιλελεύθερες ιδέες έγιναν σε λίγους μήνες συνοθύλευμα διαπλοκής, προπαγάνδας και αυταρχισμού.

Πώς σε λίγους μήνες μετατρέψατε μία δημοκρατία σε αυταρχικό καθεστώς τύπου Όρμπαν και Κουρτς» είπε μεταξύ άλλων.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «το κάνατε αυτό επειδή αισθανθήκατε ανεπαρκείς να διαχειριστείτε τόσο μεγάλα και ζωτικά ζητήματα, την πανδημία. Αντί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, πήγατε να εξαγοράσετε την ίδια την αλήθεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από το καλοκαίρι και μετά έχετε ρίξει λευκή πετσέτα. Αλλάξατε τους υπουργούς που δήθεν τα πέτυχαν όλα, βάλατε να διαχειρίζεται την πανδημία ένας υπουργός που χαϊδεύει τα αυτιά ακροδεξιών και αντιεμβολιαστών. Πώς θα αλλάξεις την πραγματικότητα του συνδυασμού πανδημίας που θερίζει ανθρώπινες ζωές και έκρηξης ακρίβειας, που τα χρήματα τελειώνουν την τρίτη εβδομάδα, που ο μισθός παραμένει καθηλωμένος; Όταν συνεχίζετε να μιλάτε για πανδημία ανεμβολίαστων, δίνοντας το μήνυμα πως δεν τρέχει τίποτα, βγείτε έξω χωρίς μάσκες» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημείωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη επίσης πως «ό,τι και να κάνουν τα media, δεν γλιτώνετε την κατακραυγή. Ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και η πτώση σας θα είναι αναπόφευκτη».
«Αφού αρνείστε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις, είμαστε εμείς εδώ για να προστατεύσουμε την κοινωνία, την ανθρώπινη ζωή, το εισόδημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline