Τρίτη 7 Μαϊου 2024  02:29:48

Λαδιάρηδες «Ακρίτες των συνόρων». Κύκλωμα πλαστών rapid test στον Έβρο: Συνελήφθη ο φαρμακοποιός που τα εξέδιδε.- Συνένοχοι αξιωματικοί, αστυνομικοί και τοπικοί παράγοντες. Κύριο

Λυπηρό φαινόμενο και για την αιτία της συναλλαγής, που είναι θέμα Υγείας και κοινωνίας και για τα πρόσωπα, τα οποία υπηρετούν σε κρίσιμη παραμεθόρια περιοχή.

1.-Κύκλωμα με πλαστά rapid test κορωνοϊού στην παραμεθόριο, κρίσιμη εθνικά περιοχή του Έβρου, στο οποίο εμπλέκονται -μεταξύ άλλων- μέλη της Αστυνομίας, του Στρατού, αλλά και ένας φαρμακοποιός, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων και παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν αστυνομικός, δύο στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, τρεις στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ένας από τους συλληφθέντες, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτης φαρμακείου, προέβη στην έκδοση τουλάχιστον εννέα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για την Covid-19, χωρίς να παρουσιαστούν οι ενδιαφερόμενοι στο φαρμακείο.

Συγκεκριμένα, χθες (24/11) προέβη στην έκδοση ψευδών rapid test για τον αστυνομικό, τους δύο στρατιωτικούς και έξι ακόμη ιδιώτες.

2.Από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), προέκυψε η εμπλοκή και των υπολοίπων στην υπό έρευνα υπόθεση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή Ορεστιάδας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline