Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  22:19:47

Τέλος της ηγεμονίας Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρουλάκης νίκησε χθες τον Γιώργο, όπως στις Ευρωεκλογές του 2019 Νίκο Παπανδρέου. Άγνωστο ακόμα ποιά νέα σελίδα θα ανοίξει και με πόση ανανέωση στη Χαρ. Τρικούπη. Κύριο

Ζητούμενα άμεσα η ενότητα του ΚΙΝΑΛ, η μετάβαση στο ΠΑΣΟΚ και η διανομή ρόλων και θέσεων, εντός και εκτός Βουλής.

1. Εντυπωσιακή, σχεδόν σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη και ταπεινωτική ήττα του Γιώργου Παπανδρέου σηματοδοτούν τα αποτελέσματα από τον β' γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Σταθερά υπερδιπλάσια η διαφορά.
Με καταμετρημένο το 60,13% των ψήφων ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 68,42% και ο Γιώργος Παπανδρέου 31,58%.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές.

Αργότερα, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 90%, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδεικνύεται νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με 68%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 32% των συνολικών ψήφων

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον κ. Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί , ο νέος πρόεδρος φέρεται να είπε «θα γίνουν όλα πρόεδρος όπως πρέπει να γίνουν».

2.Οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ έκλεισαν στις 19:30, μετά από παράταση μισής ώρας.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, αν και δεν έλειψαν μικροεντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ αντιπροσώπων των δύο μονομάχων, και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 200.000, αριθμός που ξεπέρασε σημαντικά την συμμετοχή κατά τη δεύτερη Κυριακή του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017.
την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.
Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους και ποσοστό 25,98%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους και 3,25%, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7946 ψήφους και 2,92%, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους και ποσοστό 2,94%,

3.Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα: Μήνυμα ευθύνης για όλους μας

«Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών».
Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους τον στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια. «Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline