Πέμπτη 16 Μαϊου 2024  04:47:09

Μετά τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (και άλλους), χθες και η ΟΤΟΕ ανέδειξε πρώτες δυνάμεις του χώρου του ΚΙΝΑΛ, φθορά της Νέας Δημοκρατίας και κατάρρευση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Προβληματισμός για τα κόμματα στον συνδικαλιστικό τομέα. Κύριο

Εκλογές ΟΤΟΕ: Ανοδος για την ΔΗΣΥΕ, συντριβή για την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

1. Η Ριζοσπαστική Παρέμβαση» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 4,7% έναντι 14,5% στο προηγούμενο Συνέδριο, με συνέπεια τη μείωση των εδρών από 10 σε 4, που αντιστοιχεί σε ποσοστό πτώσης κατά 60%!

Η παράταξη της ΔΗΣΥΕ (στην οποία πρόσκειται η ΠΑΣΚΕ) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη αυξάνοντας το ποσοστό της σε 36,8% με αντίστοιχη αύξηση των εδρών της στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ και από 27 έφτασε τις 28.

Πρώτη δύναμη στην Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος αναδείχθηκε η ΔΗΣΥΕ στις εκλογές του κλάδου.

Στο 33ο συνέδριο της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) η ΔΗΣΥΕ που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ και το ΠΣΟΚ πήρε 32.9% και ανακηρύχθηκε 1η δύναμη.. Οι προσκείμενοι χαλαρά στη ΝΔ υποχώρησαν σε δυνάμεις , χωρίς αξιώσεις ιδιαίτερης επιρροής.
Στην παράταξη επικεφαλής είναι ο νυν πρόεδρος της ΟΤΟΕ Γιώργος Μότσιος.

Στο επίκεντρο τους 33ου συνεδρίου της ΟΤΟΕ που ξεκίνησε την Παρασκευή βρέθηκαν: ο απολογισμός της τριετίας που πέρασε, η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η εκλογή της νέας ηγεσίας στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.

2.Ο Δ. Βερβεσός επανεξελέγη Πρόεδρος του ΔΣΑ για την επόμενη τετραετία

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αρχαιρεσίες (B' γύρος) για την εκλογή Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Στο Β΄ γύρο ψήφισαν 8.084 Δικηγόροι.
Έγκυρα ήταν 7.693, Άκυρα 139, ενώ βρέθηκαν και 252 Λευκά Ψηφοδέλτια.
Οι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου έλαβαν :
ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 59.78% 4.599
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 40.22% 3.094. Ο πρώτος θεωρούμενος ότι εκφράζει τον ευρύτερο χώρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟ Κ και ο δεύτερος της ΝΔ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, Πρόεδρος του ΔΣΑ επανεκλέγεται για την τετραετία 2022 – 2025 ο κ. Δημήτρης Βερβεσός. Στον πρώτο γύρο ο υποψήφιος στηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκέντρωσε παρά ποσοστό 14%.

Η ΠΑΣΚΕ ΤτΕ εξέλεξε 2 συναδέλφους στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ (Δ. Χρονόπουλος, Θ. Πανάικας) από 1 που είχε μέχρι σήμερα.
Στα αξιοσημείωτα της εκλογικής αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται η καταπόντιση της παράταξης «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ η οποία διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη και έλαβε 4,7% έναντι 14,5% στο προηγούμενο Συνέδριο, με συνέπεια τη μείωση των εδρών από 10 σε 4, που αντιστοιχεί σε ποσοστό πτώσης κατά 60%!

Όπως αναφέρει η ΔΗΣΥΕ, το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί κόλαφο για τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και αναδεικνύει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος με τη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων και του προσωπικού πανελλαδικά αλλά και το ξεπούλημα των τραπεζών σε ξένα κέντρα, με συνέπεια την απαξίωση του κοινωνικού τους ρόλου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline