Κυριακή 28 Απριλίου 2024  08:46:17

Δεν έχουν καλή εικόνα και αξιολόγηση στους πολίτες οι υπουργοί του Μαξίμου (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, αντιπρόεδρος Πικραμένος), οι γυναίκες υπουργοί (Μενδώνη, Κεραμέως) οι άλλοτε δεξιοί ιδεολόγοι αλλά πειθαρχικοί πλέον (Γεωργιάδης, Πλεύρης). Κύριο

Γενικά μειωμένου - αναγνωρισμένου έργου και δημοφιλίας-αποδοχής θεωρούνται οι περισσότεροι σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

1-Οι τάσεις ανακατάταξης του πολιτικού σκηνικού, με τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ καταγράφονται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO, για λογαριασμού του powergame.gr.

Με φόντο τις ανησυχίες της κοινής γνώμης για την πανδημία, αλλά και το κύμα ακρίβειας που δεν υποχωρεί, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση με 32,2%, διατηρώντας διψήφια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ (21,5%).
Το νέο στοιχείο είναι η περαιτέρω άνοδος του ΚΙΝΑΛ, που διατηρεί δυναμική με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος. Συγκεντρώνει ποσοστό 13,1%, ενώ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO είχε 9,4%, δηλαδή μια διαφορά σχεδόν τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων.

2.Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παραμένει ο δημοφιλέστερος υπουργός, με 77,2% στις θετικές γνώμες, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής παραμένει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με 57,7%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline