Κυριακή 28 Απριλίου 2024  03:58:40

Καταρρέει μαζί με την κάλπικη λίρα του... Τρεις ήδη, νικούν άνετα τον καταστροφικό εγωιστή Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις. Ούτε σκέψη του για πρόωρες εκλογές. Κύριο

Προβάδισμα 10 μονάδων Ιμάμογλου έναντι Ερντογάν - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Τουρκία και ο Ερντογάν το χαβά του για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την ακρίβεια.

Το Eurasia Public Opinion Research Centre (AKAM) σε έρευνά του το Δεκέμβριο αποκαλύπτει ότι ο Ιμάμογλου είναι ο πλέον δημοφιλής υποψήφιος για πρόεδρος και υπερέχει μάλιστα του Ερντογάν κατά 10 μονάδες.

Στην έρευνα που διεξήχθη για τις προεδρικές εκλογές καταδεικνύεται ότι ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου θα κέρδιζαν άνετα τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σε περίπτωση εκλογών σήμερα.

Ειδικά ο Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρείται ο υποψήφιος με τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Ερντογάν, άνετα, σε περίπτωση που αναμετρηθεί μόνος μαζί του. Όμως και οι άλλοι δύο αντίπαλοι τον νικούν(o δήμαρχο της Αγκυρας και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης_Και οι ρελθιςν δηλαδή. Συγκεκριμένα:

• Εκρέμ Ιμάμογλου: 54,7% / Ερντογάν: 45,3%
• Μανσούρ Γιαβάς: 54,2% / Ερντογάν: 45,8%
• Κιλιτσντάρογλου: 50,6% / Ερντογάν: 49,4%
• Αλί Μπαμπατζάν(πρώην υπουργός Οικονομικών): 46,5% / Ερντογάν: 54,3%

2.Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Τουρκία και ο Ερντογάν το χαβά του

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε χθες στο λαό με διάγγελμα διάρκειας 52 λεπτών, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της μείωσης των επιτοκίων αλλά ως Μουσουλμάνος θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ορίζει η θρησκεία.

Σε πλήρη αβεβαιότητα βρίσκονται οι Τούρκοι πολίτες λόγω της αμφιλεγόμενης νομισματικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν που βυθίζει την τουρκική λίρα.

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν χθες στα ανταλλακτήρια συναλλαγμάτων από πανικόβλητους Τούρκους πολίτες που επιχειρούν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

Ο Ερντογάν απευθύνθηκε χθες στο λαό με διάγγελμα διάρκειας 52 λεπτών, όπου μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πορεία της μείωσης των επιτοκίων αλλά ως Μουσουλμάνος θα συνεχίσει να κάνει αυτά που ορίζει η θρησκεία.

Παράλληλα είπε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο πόνος και το ντέρτι του τουρκικού λαού «μεζές» στους παγκόσμιους βαρόνους του κεφαλαίου.

Τώρα πια, ήρθε η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς από το δέντρο που καλλιεργούμε τα τελευταία 19 χρόνια. Αναλαμβάνουμε τώρα ρίσκο, για να μην πούμε στο μέλλον ''μακάρι να είχαμε κάνει αυτό''. Ο πόνος, η στεναχώρια και το ντέρτι του λαού, για να μην αφήσουμε να γίνει μεζές στα συμφέροντα των παγκόσμιων βαρόνων του κεφαλαίου, δεν δίνουμε καμία σημασία στις προσπάθειες τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την πορεία μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν τα έβαλε μόνο με τους «βαρόνους» του εξωτερικού, αλλά επιτέθηκε και στην Ένωση των Τούρκων Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων, λέγοντας ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση αλλά εκείνος δεν θα το επιτρέψει.

«Εσείς και τώρα κάνετε λογαριασμούς για το πως θα ανατρέψετε αυτή την κυβέρνηση. Και δεν ντρέπεστε και συναντιέστε με τον κ. Κεμάλ (Κιλιτσντάργολου) και μιλάτε για πρόωρες εκλογές. Μην έχετε ελπίδες όλα αυτά είναι όνειρα, όνειρα. Θα περιμένετε τον Ιούνιο του 2023», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline