Σάββατο 27 Απριλίου 2024  12:00:04

Κανονικά τα σχολεία τον Ιανουάριο - ίσως με αλλαγή πρωτοκόλλου- τέλος οι εκδρομές

Δεν υπάρχει συζήτηση για SMS ούτε για γενικό ούτε για ειδικό lockdown, απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί σε ερώτηση δημοσιογράφου. Τα νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου θα αφορούν κυρίως την διασκέδαση και κυρίως τους χώρους συνάθροισης και ψυχαγωγίας.

Δεν θα αφορούν τα σχολεία, όπως τόνισαν.. «Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά από εκεί και πέρα μπορεί να αναθεωρηθεί το πρωτόκολλο λειτουργίας τους», απάντησε ο υπουργός Υγείας. Βούληση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Να μη γίνουν δεκτές προτάσεις καθηγητών για καθυστέρηση της έναρξης τον Ιανουάριο,κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα.

Τα μέτρα αφορούν τους τομείς της ψυχαγωγία διασκέδασης, την τηλεργασία και «από κει και πέρα επειδή είναι μία δυναμική κατάσταση, την επόμενη βδομάδα θα έχουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής».

Μάσκα και στην Εκκλησία

Η μάσκα παραμένει και είναι υποχρεωτική και στην εκκλησία, όπως και στα θέατρα, τα σινεμά και τους χώρους ψυχαγωγίας. Οι έλεγχοι που θα γίνουν το επόμενο δεκαήμερο ουσιαστικά θα παραπέμπουν τους ελέγχους που έχουνε γίνει όλο το προηγούμενο έτος, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Ισχύει το πρόστιμο για μάσκες

Τα διοικητικά πρόστιμα δεν έχουν αλλάξει και -λόγω της εισήγησης της επιτροπής αλλά και επειδή το ζούμε στην καθημερινότητά μας προφανώς και ο συγχρωτισμός υπάρχει παντού- γι' αυτό επελέγη να γίνει υποχρεωτικό συνολικά για να μην υπάρχουν αντιφατικά μηνύματα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης. Ισχύει κανονικά και υπάρχει και το διοικητικό πρόστιμο που δεν άλλαξε, πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline