Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  10:21:02

Ανομία Νο 2. Κερδοσκοπικά ρεβεγιόν με ....€140 το άτομο στην Αράχωβα και €100 για δυο ξαπλώστρες στο... χιόνι. Το ρεβεγιόν στο Χίλτον 150 ευρώ για δύο άτομα, και στη Μεγάλη Βρετανία 390 ευρώ για έξι άτομα. Κύριο

Χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους τα πολλά και προκλητικά φαινόμενα αισχροκέρδειας και ασυδοσίας σε τιμές χειμώνα-καλοκαίρι.

Η Αράχωβα, μετά τον περιορισμό των ταξιδιών στο εξωτερικό και χώρος χειμερινής επίδειξης πολλών παραγόντων της παραοικονομίας πάντως, βιώνει παράλληλα στιγμές αυτές τις ημέρες, αφού είναι sold out για τη γιορτινή περίοδο. Με τιμές εξωφρενικές, αισχροκέρδειας , χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια σύμφωνα με μαρτυρίες, χωρίς σοβαρό έλεγχο από το Κράτος, που παραπέμπουν ενίοτε στο «Nammos» της Μυκόνου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ξαπλώστρες του ανακαινισμένου χιονοδρομικού και τα ρεβεγιόν. Μπορεί το ελληνικό θέρετρο να μην έχει την αίγλη της Κουρσεβέλ, αλλά είναι στα πολύ πάνω του και οι τιμές φέτος πήραν την ανιούσα. Προκλητικές τιμές, ασύδοτης κερδοσκοπίας.

100 ευρώ για δύο VIP ξαπλώστρες στο χιόνι

H Αράχωβα

Στη χώρα μας η Αράχωβα φέτος ζει μεγάλες στιγμές, αφού ο πανικός από κόσμο άρχισε πριν από τα Χριστούγεννα, με φοβερή πληρότητα και γεμάτα μαγαζιά. Το ανακαινισμένο χιονοδρομικό, που άνοιξε πριν από λίγες ημέρες, ζει μεγάλες στιγμές, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για τιμές που παραπέμπουν στο «Nammos».

Ένα ζευγάρι για να απολαύσει τις VIP ξαπλώστρες του χιονοδρομικού θα πρέπει να καταναλώσει 100 ευρώ -η μίνιμουμ κατανάλωση είναι 50 ευρώ ανά ξαπλώστρα- ενώ μια νέα άφιξη, το «Yuki», σερβίρει σούσι εξαιρετικής ποιότητας, premium ποτά, ακόμη και σπάνιες σαμπάνιες.

Στο χιονοδρομικό υπάρχουν ακόμη και οι περίφημοι ναργιλέδες ή shisa, όπως αποκαλούνται, οι οποίοι έφτασαν και στο όμορφο χωριό, αφού πλέον έχουν φανατικούς λάτρεις. Οι τιμές για τις δύο νύχτες των καθιερωμένων ρεβεγιόν τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι 100 και 140 ευρώ αντίστοιχα στα chic στέκια όπως το «Ε» και το «Le Chapin» χωρίς ποτό. Κάποιοι το έφτασαν στα 160 ευρώ, ενώ σε μυθικές ταβέρνες όπως η περίφημη «Παναγιώτα» τα ρεβεγιόν είχαν κλειστεί πριν από εβδομάδες, αφού το μαγαζί είναι μικρό και γίνεται χαμός. Η Αράχωβα βουλιάζει από κόσμο που έφτασε σχεδόν στις αρχές της εβδομάδας, ενώ από χθες δεν βρίσκεις δωμάτιο ούτε για πλάκα, αφού η πληρότητα αγγίζει το 100%.

«Δεν υπάρχει όχι πατάρι, αλλά ούτε αχυρώνας», έλεγε επιχειρηματίας από την Αθήνα που προσπάθησε να βρει δωμάτιο για φίλους του στο διάσημο θέρετρο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Καϊμακτσαλάν και στον Αγιο Αθανάσιο, καθώς και στους άλλους κατεξοχήν χειμωνιάτικους προορισμούς που βουλιάζουν από εκδρομείς. Παράλληλα σε πολλά χιονοδρομικά κέντρα και τουριστικά μέρη σε νησιά, παραθαλάσσιες περιοχές αλλά ακόμα και στην περιοχή της Αθήνας τα φαινόμενα των υπερτιμολογήσεων είναι πολλά, της αισχροκέρδειας και της κακής ποιότητας διαμονής-περιποίησης-διατροφής έντονα και οι έλεγχοι σπάνιοι και αναποτελεσματικοί. Ο χειμώνας στην Ελλάδα τις ημέρες αυτές των Εορτών, μετά τους περιορισμούς και την πτώση στις δουλειές, μοιάζει τις ασύδοτες-κερδοσκοπικές ημέρες του Αυγούστου το καλοκαίρι στις Κυκλάδες,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline