Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  03:00:01

Καθηγητής Ν. Τζανάκης: Δεν πρέπει, δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. Χρειάζεται να δοθεί παράταση, με τα τόσα κρούσματα που θα βρεθούμε τότε». Κύριο

Καθηγητής Μαγιορκίνης: «Κατά ποσοστό 95% είναι σήμερα οι πιθανότητες να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία».

1.Μπορεί να διαφωνούν ορισμένοι καθηγητές της Επιτροπής για τον χρόνο ως προς το άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου των σχολείων,από το Δημοτικό έως το Λύκειο αλλά συμφωνούν όλοι πως πρέπει να αλλάξουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα σχολεία. Ειδικότερα ο σκληρός όρος του 51% των μαθητών ως μολυσμένων προκειμένου να ανασταλεί η διδασκαλία σε μια τάξη δια ζώσης και να γίνει διαδικτυακά όπως πέρυσι. Το 51% των μαθητών που πρέπει να είναι μολυσμένοι, εκτιμάται πλέον ότι με τη ταχύτητα επέκτασης της νέας μετάλλαξης ως επικίνδυνος όρος ,που θα διευκολύνει την επέκταση της στους άλλους μαθητές αρκεί να υπάρξουν οι πρώτοι 3-4 μόλυνση .Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, που είναι βέβαια αναμενόμενα,.

2. Η παραλλαγή Όμικρον κυριαρχεί ολοένα και περισσότερο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, επιμένει ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν προκειμένου να μη ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις. Ακόμα αναφέρει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου δεν είναι αρκετά.

«Όσο αργούμε να πάρουμε τα μέτρα, τόσο το κύμα θα είναι χειρότερο. Θα πρόσθετα να προσέξουμε τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία», επεσήμανε αρχικά ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοση στη νεολαία που φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά τμήματα», προσέθεσε ο κ. Τζανάκης.
«Καλύτερα να κλείσουμε μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά τον Ιούνιο», κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης. Θυμίζουμε ότι η επιτροπή του υπουργείου Υγείας με τους εμπειρογνώμονες θα αποφασίσει για τα σχολεία τη νέα χρονιά.

2.Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για ενδιάμεσα μέτρα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει δοθεί ως σημείο έναρξης της δεύτερης φάσης του σχεδίου ανάσχεσης του κορωνοϊού, έδωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.
Απέρριψε, δε, το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά τις γιορτές. «Δεν έχουμε λόγο να περάσουμε σε μειωμένης ποιότητας εκπαίδευσης, όπως η τηλεκπαίδευση. Έχουμε τα εμβόλια και το testing. Η τηλεκπαίδευση είναι σε ράφι πολύ μακριά από εμάς αυτή τη στιγμή» είπε.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν υπάρχει συζήτηση επί του παρόντος για αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία σημειώνοντας ωστόσο ότι οι σχολικές εκδρομές είναι υπό συζήτηση, κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί η επιτροπή τις επόμενες μέρες. Σε ερώτηση δήλωσε χθες βράδυ ότι κατά 95% δεν βλέπει να οδηγούμαστε σε παράταση της έναρξης των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline