Κυριακή 28 Απριλίου 2024  05:56:20

Δεν χρειάζεται ειδική επιβεβαίωση και δαπάνη 60 ευρώ. Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα: «Αν είναι θετικό το Rapid test σε εμβολιασμένους δεν απαιτείται PCR (μοριακό)». Απαιτούνται μέτρα προστασίας και πενθήμερη νοσηλεία, ακόμα και για αυτούς. Κύριο

Με τόσες δεκάδες χιλιάδες κρούσματα την ημέρα από τον καλπασμό της νέας επιδημίας, είναι βέβαιο ότι θα μολυνθούν πολλοί εμβολιασμένοι ακόμα και μετά τρία εμβόλια.

Αν είναι θετικό το rapid test δεν απαιτείται PCR, μοριακό εκτός αν κάποιος επιθυμεί να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφερόμενη κυρίως στους εμβολιασμένους, που άλλωστε κινδυνεύουν λιγότερο. Δεν χρειάζεται καμία τέτοια πρόσθετη επιβεβαίωση και πρόσθετη δαπάνη.

Η Μίνα Γκάγκα επεσήμανε ότι σήμερα είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος εργασίας στα διαγνωστικά κέντρα με αποτέλεσμα να υπάρχει και μεγάλη ταλαιπωρία στους πολίτες που θέλουν να κάνουν rapid test ή PCR τεστ.

Γι' αυτό και παρότρυνε όσους βγουν θετικοί στο rapid test να μην κάνουν PCR καθώς το αποτέλεσμα αυτό δείχνει ότι έχουν μολυνθεί από κορονοϊό και το υψηλό ιικό φορτίο εντοπίζεται άμεσα και από το rapid test.
Παράλληλα σημείωσε ότι δεν χρειάζεται μία οικογένεια να πηγαίνει συνεχώς για PCR το οποίο να σημειωθεί κοστίζει έως 60 ευρώ, καθώς και το rapid test είναι αξιόπιστο.

- Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναφέρθηκε στο νέο ρεκόρ κρουσμάτων καθώς και στον υπερβολικό αριθμό διασωληνωμένων. Πάνω από το 60% των κρουσμάτων οφείλονται στη μετάλλαξη Όμικρον, όπως είπε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους. «Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε για να μην μεταδοθεί η νόσος, έχουμε περιορίσει τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και την αιμοδοσία» ανέφερε, προσθέτοντας την ανάγκη που υπάρχει για μετάγγιση αίματος. Γι' αυτό κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αίμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline