Κυριακή 12 Μαϊου 2024  10:34:37

«Ναι, θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία από Δευτέρα» ρεαλιστική-κυνική παραδοχή της υπουργού Παιδείας. Αυξήθηκαν οι μολύνσεις μαθητών τις τελευταίες ημέρες, με λίγες νοσηλείες σε νοσοκομεία. Κύριο

Ανήσυχες ζητούν την πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Κατά την εκτίμηση ΜΜΕ η υπουργός Παιδείας αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την ομολογία-πρόβλεψη, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι αγνοεί την πραγματικότητα αλλά και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, θα προκύψει σε Δημοτικά- Γυμνάσια-Λύκεια από Δευτέρα, με κλείσιμο πολλών τάξεων τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

1.-Ζοφερές οι προβλέψεις από πολλούς παράγοντες της Παιδείας και της Υγείας ότι οι μαθητές (που ήδη αριθμούν χιλιάδες κρούσματα τελευταία) θα αυξηθούν σε μολύνσεις και δεν αποκλείεται να γίνουν δεκάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. « Διορατική» και αναγκαστική η ωμή παραδοχή της Νίκης Κεραμέως: «Με ανοιχτά σχολεία τα κρούσματα θα αυξηθούν».

Την ανησυχία της για το γεγονός ότι από την Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, καθώς στα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός εξέφρασε την Παρασκευή μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ 100.3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Δήλωσε ωστόσο ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κ. Κεραμεως ανέφερε ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την δια ζώσης εκπαίδευση.

Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.
Η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι μέχρι την Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

2.Αγωνία για την επαναλειτουργία των σχολείων από Δευτέρα - Τρία self-test για την πρώτη εβδομάδα - Τι θα γίνεται σε περίπτωσης νόσησης μαθητών ή εκπαιδευτικών - Ετοιμη και η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex, λέει το υπουργείο Παιδείας - Τι ισχύει στο εξωτερικό

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα υγιεινής για μαθητές και εκπαιδευτικούς. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λήμνο χθες αναφέρθηκε στα σχολεία, επισημαίνοντας τη σημασία του εμβολιασμού για όλους, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου. «Τώρα που θα ανοίξουμε και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός, αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Plan B» για την αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα μολυνθούν με Covid ζητούν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Υπό το πρίσμα της πανδημίας οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και εξέφρασαν τις απορίες τους για το άνοιγμα των σχολείων,

Plan b για αναπλήρωση εκπαιδευτικών που θα απουσιάσουν λόγω κορωνοιού είτε γιατί νόσησαν είτε γιατί θα μπουν σε καραντίνα ζήτησε η ΟΛΜΕ από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Όπως λέει στο "protothema.gr" ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος κατά την χθεσινή συνάντηση πρότειναν στην υπουργό να προσληφθούν αναπληρωτές εξαμήνου Ιανουαρίου-Ιουνίου , προκειμένου να φτιαχθεί ένα σχέδιο για τα κενά που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με την κατάργηση των συγχωνεύσεων τμημάτων. Η ΟΛΜΕ εξέφρασε τον προβληματισμό της, για το απαιτούμενο όριο αριθμού κρουσμάτων 50% συν ένα για να βγει ένα τμήμα εκτός λειτουργίας, χωρίς ωστόσο να δοθεί απάντηση για ενδεχόμενο αλλαγής, όπως είπαν.

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι ενεργή η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex . Αυτή χρησιμοποιείται όποτε κλείνει τμήμα λόγω κορωνοιού ή για άλλο έκτακτο περιστατικό (φυσικές καταστροφές). Το δικαίωμα χρήσης των αδειών Webex για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται έως τον Ιούλιο του 2023 καθώς είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το υπουργείο όχι μόνο στο έκτακτο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης αλλά και για άλλους σκοπούς π.χ. για συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων εφόσον το επιθυμούν. Σε ότι αφορά το θέμα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) το υπουργείο Παιδείας λέει ότι θα απαντήσει αναλυτικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline