Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  17:36:27

Το Μαξίμου προσπαθεί να βάλει τάξη- φραγμό στους «τενόρους υπουργούς» των διαρκών δηλώσεων, με πρώτους Πέτσα, Γεωργιάδη, Πλεύρη. Κύριο

Με δηλώσεις αέρινης αισιοδοξίας, και βιαστικές, χύδην εξαγγελίες. Η ενόχληση άλλων συναδέλφων του από την συμπεριφορά του φιλόδοξου Στέλιου Πέτσα, που παριστάνει τον υπερυπουργό-καπελωτή ακόμα και σε θέματα Υγείας και άλλων χαρτοφυλακίων, όντας αναρμόδιος.

1.ΚΙΝΑΛ – Υπουργική Βαβέλ για το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

«Σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή και σε παράλληλες συνεντεύξεις, διέψευσαν ο ένας τον άλλον. Ο μεν κύριος Πέτσας από το ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ ο κ. Οικονόμου από την τηλεόραση δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί παράταση» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ

Για υπουργική Βαβέλ σε ότι αφορά την επιβολή του προστίμου από τις 16 Ιανουαρίου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ επικαλούμενο αντικρουόμενες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.
«Σήμερα δύο υπουργοί της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή και σε παράλληλες συνεντεύξεις, διέψευσαν ο ένας τον άλλον. Ο μεν κύριος Πέτσας από το ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή προστίμου για ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ ο κ. Οικονόμου από την τηλεόραση δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθεί παράταση» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ και σχολιάζει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες. Ας συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους. Η υπουργική Βαβέλ υπονομεύει σοβαρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βλάπτει τη δημόσια υγεία».
Νωρίτερα για όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα.

2.Πέτσας: Νωρίς να μιλάμε για ελάφρυνση μέτρων -Εξετάζουμε άδειες ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους γονείς

Στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε αρχικά, για το άνοιγμα των σχολείων, πως «η εκπαιδευτική διαδικασία ξεκίνησε σήμερα διά ζώσης, χωρίς πολλά προβλήματα, χάρη σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες και για την επάρκεια σε self tests».

Όσο για τα κενά στους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «θα δούμε πώς θα εξελιχθούν οι επόμενες ημέρες και για την αντιμετώπιση των κενών που θα υπάρξουν στους εκπαιδευτικούς, για την κάλυψη των κενών», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

Διευκρινίσεις για τον εμβολιασμό παιδιών: Όχι σε τρίτη δόση κάτω των 18 ετών, μία δόση για όσα νόσησαν
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε: «Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εκτιμούμε ότι τα κενά θα φτάσουν στις 4.000 και θα λάβουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να υπάρξει κάλυψη μέχρι τον Απρίλιο».

«Πολύ νωρίς να μιλάμε για ελάφρυνση των μέτρων»

Αναφορικά με τα μέτρα και το ενδεχόμενο ελάφρυνσής τους, ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε πως «είναι πολύ νωρίς για να το πει κανείς, όταν βλέπουμε και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων».

«Η λέξη "προσαρμογή" είναι αυτή που κατευθύνει τις εργασίες μας, οπότε δεν πρέπει να καλλιεργούμε προσδοκίες αυτή τη στιγμή, παρά μόνο να δούμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ημέρες. Καλύτερα να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα και πιστεύω ότι σύντομα θα φτάσουμε σε μια σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων», κατέληξε.

3.«Να είμαστε προσεκτικοί» συνιστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στις χθεσινές και σημερινές δηλώσεις περί χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων από τους λαλίστατους Πλεύρη και Γεωργιάδη, αν και αρκετά αναρμόδιους.

Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή είναι πρόωρο να μιλά κανείς για χαλάρωση και να εκπέμψει τέτοιο μήνυμα.
«Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, αντικρούοντας, εν μέρει τις δηλώσεις των υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις χθεσινές διαρροές, ο Θάνος Πλεύρης, έκανε λόγο, σήμερα, για σκέψεις περί χαλάρωσης ορισμένων μέτρων από την επόμενη εβδομάδα, όπως η επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, αλλά και η άρση του περιορισμού θεατών στα γήπεδα.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, υπό την έννοια ότι η μεταδοτικότητα της "Όμικρον" δείχνει ότι έχει μία κυκλική πορεία με συγκεκριμένο χρόνο και επομένως τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση. Θεωρούμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι επαρκή μέτρα και δεν χρειάζονται επιπλέον, αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν, κυρίως, με γνώμονα την εορταστική περίοδο», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κατεύθυνση θα διαμορφωθεί με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

-Αναφορά περί χαλάρωσης έκανε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδ, Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση για να αποφασίσει αν θα αρθούν τα μέτρα που θέτουν περιορισμούς στις επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα είπε: «είχαμε μια σύσκεψη για τα μέτρα. Θα έχουμε σε δύο μέρες πάλι αφού δούμε την επιδημιολογική κατάσταση. Θα ήταν ευχής έργον αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της απαγόρευσης της μουσικής και του ωραρίου με την λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή την 16η Ιανουαρίου. Αν αυτό θα είναι εφικτό ή αν θα πρέπει να παραταθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα είναι κάτι που θα ξέρουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα ανάλογα της επιδημιολογικής εικόνας που έχουμε τις επόμενες δύο ημέρες. Αναλόγως της απόφασης που θα λάβουμε για αυτό το μέτρο, θα εξαρτηθούν μετά και τα μέτρα στήριξης στις πληττόμενες επιχειρήσεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline