Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  04:11:02

Μητσοτάκης στη Βουλή και Οικονόμου χθες: Πρέπει σύντομα να καταβληθεί η αποζημίωση ύψους 2000 ευρώ από την Αττική Οδό. Με ακέραιο το δικαίωμα για δικαστική προσφυγή». Ανοικτή παραμένει η δυνατότητα για αποζημίωση πολιτών-εταιρειών από το Δημόσιο.. Κύριο

Σε εκκρεμότητα παράλληλα το δικαίωμα του Δημοσίου- Κράτους- Κυβέρνησης να επιβάλλει πρόστιμο ή να διεκδικήσει αποζημίωση.

1.Στις αποζημιώσεις που θα δοθούν από την Αττική Οδό στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν εκεί επί ώρες κατά τη διάρκεια του χιονιά αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Την περασμένη εβδομάδα υπήρχε μία σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών για τη διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων. Η Αττική Οδός τις επόμενες ημέρες υποχρεούται με πολύ σαφή τρόπο να ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αποζημιωθούν οι πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν δεν έχουν το δικαίωμα να εγείρουν και άλλου είδους αποζημιώσεις» ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε πως «θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να φτάσουμε στο σημείο που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες και υποχρεώσεις..

2.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Κύριε Τσίπρα, νομίζω ότι έχετε αντιληφθεί ότι η Συμφωνία της «Αττικής Οδού», των «Αττικών Διαδρομών», να αποζημιώσουν με 2.000 ευρώ κάθε όχημα το οποίο εγκλωβίστηκε εντός του αυτοκινητοδρόμου δεν αναιρεί το δικαίωμα του κάθε πολίτη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει οτιδήποτε παραπάνω κρίνει ότι πρέπει να διεκδικήσει.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Προφανώς, ούτε αναιρεί τη δυνατότητα του κράτους να διερευνήσει τις ευθύνες του παραχωρησιούχου και να προβεί και αυτό σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον.
Επαναλαμβάνω: Νόμος της Νέας Δημοκρατίας είναι η δυνατότητα του κράτους να διεκδικήσει από τον παραχωρησιούχο αποζημίωση σε περίπτωση που ο δρόμος μείνει κλειστός.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Εν πάση περιπτώσει, αναφερθήκατε επιμόνως στις δύο συσκέψεις οι οποίες έγιναν και στη μη τήρηση πρακτικών, όταν ξέρετε ότι ποτέ δεν τηρούνται πρακτικά σε αυτή τη σύσκεψη και έρχεστε και λέτε: Ποιος έχει δίκιο εδώ πέρα, έχει η «Αττική Οδός» μήπως -παίρνοντας, φυσικά, το μέρος της «Αττικής Οδού»- ή το Υπουργείο και όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την σύσκεψη;
Πείτε μου, κύριε Τσίπρα, το εξής: Εάν οι «Αττικές Διαδρομές» τα είχαν κάνει όλα σωστά, γιατί παραιτήθηκε το ίδιο βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλός τους; Ρωτώ: Γιατί παραιτήθηκε; Εάν οι «Αττικές Διαδρομές» τα είχαν κάνει όλα σωστά, γιατί συμφώνησαν να δώσουν 2.000 ευρώ σε κάθε εγκλωβισμένο;
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Δεν είναι αυτή η πιο απτή αναγνώριση της ευθύνης του Δρόμου για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υπεβλήθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός του αυτοκινητοδρόμου;
Επαναλαμβάνω: Μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα η στήριξη την οποία παρέχετε σε μια ιδιωτική εταιρεία, όταν αυτή είναι σαφές ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για αυτό το οποίο συνέβη.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Τέλος, δεν ζητήσατε, κύριε Τσίπρα, ποτέ συγγνώμη ούτε για το Μάτι ούτε για τη Μάνδρα. Αναλάβατε κάποιους μήνες μετά, σε μια ερώτηση που σας έγινε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη δεν ζητήσατε ποτέ.
Και δεν είχα καμμία πρόθεση να επαναφέρω τη συζήτηση σε μια τραγική στιγμή για τη χώρα, σε ένα συμβάν το οποίο στιγμάτισε τη συλλογική είται».< εγκλωβισμένους οδηγούς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline