Σάββατο 11 Μαϊου 2024  23:10:10

Ταπεινωμένοι, παίρνουν με τα... αυγά οι Ολλανδοί τον αχαλίνωτο Μπέζος. Θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο. Κύριο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του Μπέζος ενώ οι κάτοικοι του Ρότερνταμ δηλώνουν οργισμένοι με την σκέψη να "γκρεμιστεί" ιστορική γέφυρα.

Όταν τα ολλανδικά ναυπηγεία του Ρότερνταμ έλαβαν την παραγγελία για την ναυπήγηση του νέου υπερπολυτελούς σούπερ γιοτ του Τζεφ Μπέζος δεν μπορούσαν να φανταστούν ούτε και να υπολογίσουν σε τι μπελάδες θα έμπαιναν.

Παρότι αρχικά ο δήμος του Ρότερνταμ αποδέχθηκε αίτημα της ναυπηγικής εταιρίας Oceanco να αποσυναρμολογηθεί προσωρινά η ιστορική γέφυρα De Hef καθώς το γιοτ δεν χωράει να περάσει από κάτω και να συναρμολογηθεί εκ νέου αμέσως μετά και όλα αυτά με έξοδα του Μπέζος, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε η πλευρά του ιδρυτή της Amazon.

Τον Μπέζο τον χωρίζει αυτή τη στιγμή από το γιοτ του μια... γέφυρα. Το υπερπολυτελές σκαρί μήκους 127 μέτρων που κόστισε στον ιδιοκτήτη του 430 εκατ. ευρώ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, παραμένει μπλοκαρισμένο. Γνωστό με την ονομασία Y721 το σούπερ γιοτ βρίσκεται εν αναμονή στο καρνάγιο του ολλανδικού λιμανιού.

Αρχικά, ο δήμος του Ρότερνταμ ανακοίνωσε ότι η ιστορική γέφυρα της ολλανδικής πόλης-λιμάνι θα αποσυναρμολογηθεί προσωρινά για να καταστεί δυνατή η διέλευση του τεραστίων διαστάσεων τρικάτερτου ιστιοφόρου. Το ζητούμενο είναι να αφαιρεθεί το κεντρικό της τμήμα.

Η εμβληματική γέφυρα που χρονολογείται από το 1878, η οποία επισκευάστηκε μετά τον βομβαρδισμό της το 1940 κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, είναι πολύ χαμηλή για τη διέλευση του πλοίου του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Απίστευτο: Ιστορική γέφυρα του Ρότερνταμ θα διαλυθεί για να περάσει το γιοτ του Τζεφ Μπέζος
Οι αντιδράσεις των κατοίκων του Ρότερνταμ είναι οξύτατες, καθώς αρνούνται να δουν ένα ιστορικό σύμβολο της πόλης τους να "λυγίζει" για να περάσει το γιοτ του Μπέζος. Και τα social media έχουν γεμίσει με κολάζ και φωτομοντάζ που δείχνουν τους κατοίκους να πετούν αυγά στο υπερπολυτελές σκάφος.
Η προβλεπόμενη ημερομηνία για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η 1η Ιουνίου και ήδη έχει δημιουργηθεί event στο facebook με κάλεσμα προς όποιον θέλει να διαμαρτυρηθεί να βρεθεί στο σημείο και να πετάξει αβγά. Πάνω από 13.000 έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline