Σάββατο 11 Μαϊου 2024  08:19:00

Η Θεσσαλονίκη της κάθαρσης. Δεν χρειάζονται γι' αυτό νέα μέτρα και νέοι νόμοι. Η ρεαλιστική απόφαση του Μαξίμου υπό Κ. Μητσοτάκη. Κύριο

ΔΕΥΤΕΡΑ 7.2.20-22. NONPAPERNERWS.GR. Δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Αρκεί να εφαρμοσθούν σοβαρά όσα έχουν ψηφισθεί και έμειναν στον αέρα από ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη. Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για έλεγχο της βίας στον αθλητισμό.

1. Aποφασιστικές δράσεις Αστυνομίας, Δικαιοσύνης, τοπικών ΟΤΑ και άλλων υπηρεσιών, επιτελικό συντονισμό και ευρύτατη κοινωνική συμπαράσταση και ευαισθησία, με ελάχιστες νομικές προσθήκες-βελτιώσεις. Αυτά είναι τα νέα-παλαιά στην ουσία μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μέτρα ρεαλιστικά και με δυνατότητες άμεσης απόδοσης κάθαρσης..

Αυτά τα συνδυαστικά, αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τραμπούκικης οπαδικής βίας είναι έτοιμη να λάβει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Με φιλοδοξία να αποδώσουν πολύ σύντομα με συγκεκριμένες αποτελέσματα αυτές οι πολλαπλές πρωτοβουλίες και στοχεύσεις. Γιατί το κλίμα συγκίνησης και αναμονής στην κοινωνία εκτιμάται ότι δεν θα διατηρηθεί για πολύ καιρό..Περιμένει κάθαρση στην πράξη.

Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα κινούνται σε τρία επίπεδα: πρώτον, ακόμη μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας για τις λέσχες φιλάθλων και τα παραρτήματά τους, αλλά και ελέγχου του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως το καθαρό μητρώο για όσους είναι μέλη σε λέσχες και συνδέσμους και οι ΠΑΕ θα είναι αρμόδιες να τις ελέγχουν.

Δεύτερον, θα υπάρξει εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων, όπως αυτές που είδαμε το τελευταίο διάστημα σε λέσχες και οπαδικά γραφεία όπου βρέθηκαν πολλά παράνομα αντικείμενα.
Τρίτον, θα υπάρξουν προσαρμογές στο ποινικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για αλλαγές που δεν θα αφορούν σε αλλαγή του ποινικού κώδικα, αλλά σε «εξάντληση» του υφιστάμενου ποινικού οπλοστασίου. Για παράδειγμα, μπορεί η αναστολή ποινής να μην ισχύει για αδικήματα που τελούνται στο πλαίσιο αθλητικής βίας. Κάποιος δηλαδή που βιαιοπραγεί και η ποινή του είναι τρία χρόνια με αναστολή, να μην ισχύει η αναστολή. Βεβαίως, όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες δεν χρειάζεται καμία αλλαγή κανενός πλαισίου, καθώς ήδη με τις πρόσφατες αλλαγές η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως θα γίνουν αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). «Με νομοσχέδια της κυβέρνησης ήδη θεσπίστηκε η δυνατότητα συλλογής και αξιοποίησης υλικού που καταγράφεται με οποιονδήποτε τρόπο, επεκτάθηκαν τα χρονικά όρια εφαρμογής των ποινικών διατάξεων για πράξεις αθλητικής βίας που έχουν αμιγώς οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δεν συνδέεται με κάποια αθλητική εκδήλωση (π.χ., «ραντεβού» οπαδών, επιθέσεις σε συνδέσμους κ.λπ.), επανήλθε το ιδιώνυμο και αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες, χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, έγινε στον απόηχο της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

2.Δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Αρκεί να εφαρμοσθούν σοβαρά όσα έχουν ψηφισθεί και έμειναν στον αέρα από ΕΛΑΣ και Δικαιοσύνη.. Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για έλεγχο της βίας στον αθλητισμό. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2022 00:52

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την εκτεταμένη σαπίλα στον χώρο του ποδοσφαίρου(και άλλους του αθλητισμού, όπως φάνηκε πέρυσι με τις καταγγελίες από γυναίκες αθλήτριες) θέλει άμεσα, γενναία, αποφασιστικά μέτρα κάθαρσης.

-1. Από καιρό τώρα έπρεπε να έχουν προωθηθεί οι δίκες των τραμπούκων και οργανωμένων της οπαδικής βίας από και οι τιμωρία τους από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα από το υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΕΛΑΣ έπρεπε να είχαν ελεγχθεί και τιμωρηθεί με βάση τους νόμους άτομα και Σύνδεσμοι βουτηγμένα στην παρανομία και το έγκλημα. Με τις διαπλοκές χούλιγκαν και ποινικών, με κοινές κλοπές και ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, επιθέσεις κατά αντιπάλων από τα τάγματα βίας , χρηματοδοτημένα από προέδρους και παράγοντες αθλητικών» ομάδων.

2.Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Η δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, Αλκιβιάδη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη έχει κινητοποιήσει τις Αρχές και την κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.
Έρχονται πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας -Ποια μέτρα εξετάζονται
Έτσι, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από τη δολοφονία του 19χρονου που συγκλόνισε την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρεμβαίνει προσωπικά στο θέμα και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Με τη συνδρομή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου. Αυτή δεν θα είναι μια μεμονωμένη πρωτοβουλία, καθώς το πιθανότερο είναι να φτιαχθεί ένα σχήμα, το οποίο θα παραμείνει ενεργό έως ότου απομακρυνθούν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline