Κυριακή 19 Μαϊου 2024  09:24:46

Κίνα: Εντοπίστηκαν 20 ακόμα πολεμιστές της σπουδαίας «πήλινης στρατιάς» στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα. Εχουν βρεθεί μέχρι σήμερα περίπου 2.000 αγάλματα και υπολογίζονται ότι είναι τετραπλάσια τα θαμμένα. Κύριο

Οι φιγούρες των πολεμιστών έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, και εκτιμάται ότι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη «μετά θάνατον ζωή».

Τουλάχιστον 20 επιπλέον πολεμιστές από τερακότα ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι σε έναν λάκκο δίπλα στον μυστικό τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, στα ανατολικά της πόλης Χσιάν.

Οι φιγούρες των πολεμιστών έχουν κατασκευαστεί σε φυσικό μέγεθος, και εκτιμάται ότι φτιάχτηκαν για να προστατεύουν τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας στη «μετά θάνατον ζωή».

Ο πήλινος στρατός πιστεύεται ότι αποτελείται από συνολικά 8.000 πολεμιστές που βρίσκονται σε συνολικά τρεις λάκκους περίπου ένα μίλι βορειοανατολικά του μαυσωλείου του αυτοκράτορα Qin Shi Huang (259 π.Χ. έως 210 π.Χ.), ο οποίος προχώρησε σε ενοποίηση της Κίνας το 221 π.Χ..

Έως σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν βρει περίπου 2.000 από αυτούς τους πολεμιστές, οι οποίοι θάφτηκαν με όπλα όπως βαλλίστρες, λόγχες και ξίφη, μερικά από τα οποία εξακολουθούν να είναι άθικτα.

Οι φιγούρες που βρέθηκαν πάντως, είναι σε κακή κατάσταση, και οι ειδικοί στο Μουσείο Μαυσωλείου Αυτοκράτορα πρόκειται να τους αποκαταστήσουν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο China Global Television Network (CGTN).

Ο στρατός από τερακότα (ή πήλινος στρατός) βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ (Qin Shi Huang), στα ανατολικά της πόλης Χσιάν, στην Κίνα. Ο Τσιν Σι Χουάνγκ αυτοανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 221 π.Χ. αφού κατάφερε να υποτάξει έξι αντιμαχόμενα κράτη και να ενώσει την Κίνα. Σύμφωνα με τον ιστορικό Sima Qian (145-90 π.Χ.), η κατασκευή του μαυσωλείου, για την ολοκλήρωση του οποίου εργάστηκαν 700.000 άνθρωποι, ξεκίνησε το 246 π.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Τσιν Σι Χουανγκ ήταν μόλις 13 ετών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline